Imagini dramatice! Urs ucis și tranșat de doi braconieri în Dâmbovița. Când au fost prinși, au scos cuțitul la vânători

Doi bărbați din Dâmbovița sunt cercetați pentru uciderea unui urs în comuna Runcu. Cei doi au fost prinși de paznicii de vânătoare din zonă, care erau însoțiți de un agent de poliție.

31 aug. 2021, 16:52
Imagini dramatice! Urs ucis și tranșat de doi braconieri în Dâmbovița. Când au fost prinși, au scos cuțitul la vânători

Urs ucis și tranșat de doi braconieri în Dâmbovița.

După ce braconierii au omorât ursul, apoi l-au tranșat. La vederea vânătorilor, unul dintre bărbați a devenit violent și a scos cuțitul la ei. La scurt timp a fost chemată Poliția Fieni la fața locului.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au surprins, în comuna Runcu, doi bărbaţi de 39 şi 44 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism un urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate. Animalul decedat a fost preluat de reprezentanţi de la Fondul de vânătoare.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 44 şi art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”braconaj cinegetic” , “amenințare cu arma albă” şi „organizare de grup infracţional”. Prejudiciul cauzat este în cuantum de 40.000 euro, au transmis specialiştilor.

Cadavrul ursului a fost recuperat si transportat la ANSVSA Dâmboviţa, iar în urma cercetărilor efectuate au fost recuperate doua pulpe din carnea ursului de la domiciliul a doi din braconieri (tată şi fiu) şi au fost ridicate în vederea cercetărilor, toporul, furcile şi cuţitele.

De asemenea, autoturismul cu care a fost transportată carnea tranşată a fost sechestrat de Poliţia Fieni. Asociaţia de vânătoare a formulat plângere penală pentru cei trei braconieri precum şi cererea de sechestre asiguratorii pe bunurile celor trei în vederea recuperării prejudiciului.