Imagini emoționante după cutremurele din Turcia! Momentul în care un câine prins sub dărâmături a fost salvat – VIDEO

Imaginile zilei vin din Turcia. Un cățel a fost salvat de sub dărâmături, la câteva zile de la cutremurul devastator în care au pierit zeci de mii de oameni.

10 feb. 2023, 12:13
Imagini emoționante după cutremurele din Turcia! Momentul în care un câine prins sub dărâmături a fost salvat – VIDEO

În peisajul sumbru, în care zeci de mii de oameni mor de la o oră la alta, se mai întâmplă și miracole. Un câine a fost salvat de sub dărâmături, la câteva zile distanță de la producerea cutremurelor puternice. Patrupedul a rezistat eroic, fără apă și fără mâncare.

Câine salvat de sub dărâmături, după câteva zile

Imaginile în care un câine a fost salvat au devenit virale și au făcut înconjurul lumii. Salvatorii l-au observat pe câinele din rasa Bichon printre dărmâmături, i-au dat apă și, după câteva minute, au reușit să-l scoată. Patrupedul a fost îngrijit corespunzător și e în afara oricărui pericol.

Citește și Aya s-a născut printre ruine, după cutremurele devastatoare. Mii de oameni au vrut să o adopte, părinții și frații nou-născutei au pierit

Zeci de mii de persoane și-au pierdut viața după cutremurele din Turcia și Siria. Au trecut cinci zile de la tragedie, iar salvatorii continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături. Până în acest moment au fost raportate peste 78.124 de persoane rănite în Turcia și Siria.

Pe lângă veștile triste se mai întâmplă și miracole.  Un copilaș de doar 3 ani a fost salvat de o echipă de salvare din Republica Moldova, la 75 de ore de la producerea cutremurului. Moldovenii au decis să răspundă pozitiv apelului de ajutor lansat de Executivul din Turcia, motiv pentru care au trimis un convoi de mașini și o echipăde căutare-salvare.

De asemenea, o fetiță s-a născut printre ruine, însă mama ei și-a pierdut viața în urma cutremurelor puternice. Femeia și-a protejat copila cu propriul trup, iar ulterior salvatorii au scos-o în viață de sub dărâmături. Nici tatăl micuței nu a reușit să supraviețuiască.

Când au auzit povestea copilei nou-născute, mii de oameni s-au oferit să o adopte. Cel care va avea grijă de micuță este un frate al bunicului fetei.

Nou-născuta a primit numele de Aya, care în arabă înseamnă ”un semn de la Dumnezeu”. Părinții și toți frații copilei au murit, iar mii de persoane și-au dorit să poată să dea o mână de ajutor și să-i dea copilei șansa de a crește într-o familie.

Citește și Miracole printre ruinele din Turcia. Un băiețel de 3 ani a fost salvat de pomierii din Republica Moldova. Copilul s-a luptat pentru viața lui peste 75 de ore