Imagini emoţionante: Un pui de urangutan este acceptat de mămică după un an de încercări FOTO

Puiul de urangutan Pongo a fost în sfârşit acceptat de mămica sa, după un an de la naştere. Puiul s-a născut prin cezariană, iar mama lui l-a respins, până de curând.

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 13:16

Pongo a împlinit un an pe 10 ianuarie. El a fost născut prin cezariană şi a fost crescut de îngrijitorii de la zoo, voluntari şi veterinari până când mămica lui, Blaze, şi-a revenit.

Blaze şi-a revenit complet după operaţie, însă nu a fost pregătită să intre în rolul de mămică imediat. Îngrijitorii le-au făcut cunoştiinţă cu mare atenţie, permiţându-le să se cunoască mai întâi în spatele unor garduri, pentru siguranţă. După două luni de încercări, Blaze i-a întins mâna puiului său.

Pongo îşi petrecea dimineţile cu Blaze, în clădirea specială pentru urangutani, iar seara se întorcea la „creşă”, unde era hrănit şi îngrijit de oameni.

După ce mămica l-a acceptat pe Pongo, au stat o perioadă împreună în interior, întrucât nu erau pregătiţi să iasă împreună afară.

Numele puiului de urangutan a fost ales de o fetiţă de 12 ani din Atlanta, SUA. Ea a ales primul nume al denumirii ştiinţifice pentru cele două specii de urangutan: urangutanul de Sumatra – Pongo abelii şi urangutanul de Borneo – Pongo pygmaeus.

Populaţia de urangutan de Sumatra este ameninţată cu dispariţia, întrucât mai există doar 7.000 de exemplare în sălbăticie, din cauza defrişărilor.


loading...