Imagini în premieră cu Vladimir Putin. A vizitat soldații răniți în Ucraina (VIDEO)

Vladimir Putin lucrează la moralul soldaților ruși. Președintele de la Moscova a vizitat militarii răniți pe frontul din Ucraina, în spital. Este pentru prima dată când oficialul de la Kremlin a făcut un astfel de gest.

25 mai 2022, 19:57
Imagini în premieră cu Vladimir Putin. A vizitat soldații răniți în Ucraina (VIDEO)

Zilele trecute, Vladimir Putin a vizitat soldații ruși într-un spital din Moscova. El a fost însoțit de Serghei Șoigu, ministrul Apărării și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Administrația de la Kremlin a transmis că Vladimir Putin a vizitat de mai multe ori soldații ruși, în spitale, în contextul conflictului militar din Ucraina. Pe de altă parte, alte surse au anunțat că președintele rus abia acum și-a putut face timp pentru a vizita luptătorii care au luat parte la ofensiva din regiunea Donbas.

Întrebat dacă decizia lui Putin de a vizita răniții în spital înseamnă un „nou moment, o nouă etapă” în operațiunea specială, Dmitri Peskov a răspuns: „Nu. Președintele este în permanență interesat de situația răniților și se ocupă în mod constant de acest subiect. Merge personal să se familiarizeze și, cel mai important, să comunice cu militarii noștri”.

 

Vladimir Putin face glume după ce s-a scris ca a fost operat de cancer

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus în glumă, luni, că va avea o discuţie serioasă cu Occidentul cu privire la afirmaţiile acestuia că el ar fi de vină pentru întreg haosul economic provocat de conflictul din Ucraina şi de sancţiunile devastatoare occidentale la adresa ţării sale, relatează Reuters.

În cadrul unei întrevederi la reşedinţa sa din Soci, staţiune balneară de la Marea Neagră, Putin i-a spus omologului său belarus Aleksandr Lukaşenko că economia Rusiei merge bine, în pofida sancţiunilor. Imagini de la această întâlnire au fost difuzate de media de stat ruse.

Lukaşenko a declarat că sancţiunile au impulsionat cele două ţări să se concentreze pe autodezvoltare şi că elitele din Occident s-au înşelat cu privire la cauzele problemelor lor economice.

„Cât priveşte economia, mulţumim Occidentului pentru că ne-au dat un astfel de impuls spre propria noastră dezvoltare”, i-a mărturisit Lukaşenko lui Putin, care a zâmbit şi a dat aprobator din cap.