Imagini în premieră: Cum se vede naşterea unui copil, pe dinăuntru VIDEO

Doctorii de la un spital din Berlin au făcut public un filmuleţ realizat prin rezonanţă magnetică (RMN) care arată naşterea unui copil văzută dinăuntru.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 13:21
Imagini în premieră: Cum se vede naşterea unui copil, pe dinăuntru VIDEO

Echipa condusă de Dr. Christian Bamberg a reuşit să surprindă evenimentul în noiembrie 2010, dar atunci au publicat doar fotografii.

Filmuleţul de 30 de secunde arată a doua fază a travaliului, când mama de 24 de ani încearcă să împingă bebeluşul afară din corpul ei. Medicii au oprit înregistrarea înainte ca bebeluşul să iasă, pentru a nu-l expune zgomotelor RMN-ului.

Imaginile vor oferi informaţii preţioase despre procesul naşterii, întrucât le-a permis cercetătorilor să vadă anumite detalii. Ar putea explica de ce circa 15% din femei nasc prin cezariană din cauză că bebeluşii nu pot să treacă prin canalul de naştere.

Potrivit The New Scientist, tehnica a fost folosită recent de doctorii de la Imperial College London pentru a studia gemenii încă nenăscuţi.

RMN-urile sunt considerate mai sigure decât razele X, însă nu sunt apreciate de pacienţi din cauza zgomotelor puternice făcute de scanner în timp ce procesează imaginile.