Imagini în premieră. Cum sunt distruse tancurile ruşilor, cu drone kamikaze trimise de SUA în Ucraina

Armata ucraineană a făcut publice în premieră imagini cu forțele speciale folosind drone kamikaze de fabricație străină care vizează pozițiile rusești. Drona era echipată cu un exploziv care i-a provocat avarii unui tanc rusesc după ce s-a lansat asupra acestuia.

24 mai 2022, 22:51
Imagini în premieră. Cum sunt distruse tancurile ruşilor, cu drone kamikaze trimise de SUA în Ucraina

„Utilizarea în luptă a dronelor kamikaze este o practică constantă a trueplor noastre speciale, în războiul cu invadatorii ruși”, a transmis armata ucraineană. „Acesta este un bun exemplu al modului în care ajutorul partenerilor străini împreună cu pregătirea și profesionalismul soldaților noștri dau rezultate pozitive pe front”.

SUA au trimis din luna aprilie peste 700 de drone Switchblade model 300, armatei ucrainene. Mici şi portabile, așa-numitele drone kamikaze poartă focoase și se detonează la impact. Cel mai mic model poate atinge o țintă de până la 9 km distanță, potrivit companiei care produce aceste drone. Costul unei astfel de drone este de aproximativ 6.000 de dolari.

Citeşte şi Încă 200 de cadavre găsite sub dărâmături, la Mariupol. Situaţia e revoltătoare, oamenii îşi pot îngropa morţii numai dacă spun că au fost ucişi de ucraineni

Citeşte şi Ungaria a declarat stare de război, din cauza situaţiei din Ucraina. Decizie drastică a lui Viktor Orban, Parlamentul i-a sporit puterile