Imagini incredibile cu un koala născut fără picior. Cum a reușit să se cațăre și să alerge

Un koala de sex masculin care s-a născut fără un picior a reușit să se cațăre și să alerge după ce i-a fost atașată o proteză realizată de un medic dentist. Anunțul a fost făcut de o îngrijătoare de animale sălbatice din Australia.

22 feb. 2021, 13:45
Imagini incredibile cu un koala născut fără picior. Cum a reușit să se cațăre și să alerge

Imagini incredibile cu un koala născut fără picior. Asistenta veterinară a salvat puiul de koala din nordul statului New South Wales (NSW), după ce l-a găsit lângă mama lui muribundă. Puiul avea doar trei picioare şi un os proeminent în locul celui de-al patrulea membru, conform BBC.

„După ce i-am montat cizmuliţa şi a făcut o mică săritură, apoi a alergat şi s-a căţărat, am plâns. Este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată, aş face absolut orice pentru micuţul acesta”, a mărturisit asistenta, explicând că Triumph pare să fi renăscut după ce i-a fost ataşată proteza.

Citește și: Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Oamenii au rămas ÎNGHEȚAȚI la propriu în case și sateliții au fost dați peste cap

Imagini incredibile cu un koala născut fără picior. Christian a devenit îngrijitoarea permanentă a lui Triumph la centrul „Friends of the Koala” din Lismore, o localitate situată la o distanţă de 136 kilometri sud de oraşul Brisbane, Australia. O companie americană specializată în proteze pentru animale a încercat să realizeze un astfel de obiect pentru Triumph, însă, după mai multe încercări, a eşuat.

În cele din urmă, un medic specialist în protetită dentară a auzit despre acest caz și s-a oferit voluntar să preia cazul. Proteza rezultată, de culoare roz, este dotată cu o bandă de scai care o menţine pe membrul lui Triumph şi o altă bandă în partea de jos, antiaderentă, ce ajută marsupialul să meargă şi să se caţere.

„A fost cu siguranţă ceva diferit. A necesitat un pic de gândire laterală pentru a concepe designul… dar a fost un sentiment extraordinar să-l pot ajuta „, a declarat medicul. Doulman lucrează în prezent la îmbunătăţirea designului protezei, însă a declarat că Triumph „pare să se simtă destul de confortabil cu ea”.

Triumph, care are aproape cinci ani, trebuie să îşi petreacă restul vieţii în captivitate, cel mai probabil sub supravegherea lui Christian.