Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Oamenii au rămas ÎNGHEȚAȚI la propriu în case și sateliții au fost dați peste cap

Fenomen extrem săptămâna aceasta în sudul Statelor Unite ale Americii. Vremea s-a răcit atât de drastic încât sateliții meteorologi care monitorizează situația nu au mai putut face diferența între nori și sol.

19 feb. 2021, 18:04
Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Oamenii au rămas ÎNGHEȚAȚI la propriu în case și sateliții au fost dați peste cap

Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Se pare ca la începutul săptămânii valul de aer rece care a venit din Antartica a îngheţat pământul atât de tare încât sateliții meteorologici au considerat că solul acoperit de gheață și zăpadă era stratul de nori, care de obicei este mult mai rece decât temperaturile de la suprafață.

Imagini ȘOCANTE din Texas, intrat în Epoca GLACIARĂ. Ce s-a petrecut în sudul SUA

Vremea extremă a cauzat probleme mari în toată țara, nu doar în Texas. Valul de aer rece a afectat 30 de state ale SUA, iar în unele locuri temperaturile au fost cu 10 grade mai scăzute decât media normală. Temperaturile scăzute au fost înregistrate în mai multe orașe.

O creștere a cererii pentru electricitate în statul Texas a cauzat pene de curent, astfel că peste 2,8 milioane de oameni au rămas fără curent electric. De asemenea, americanii din Texas au împânzit rețelele de socializare online cu imagini din locuințele lor, în care le-au înghețat acvarii, piscine, apa de la robinet și din toalete.

Fenomenul meteorologic actual din Texas ar fi putut să fie cauzat de încălzirea regiunii din Arctica din cauza schimbărilor climatice, au precizat oamenii de știință, potrivit Science Alert.

Președintele american Joe Biden a subliniat faptul că stare de urgență pentru statul Texas. A fost declarată și o urgență de energie electrică, iar locuitorii din 14 state americane se confruntă cu întreruperi de curent. Totodată, cel puțin 20 de oameni au murit din cauza valului de aer rece.

Nu doar oamenii au fost afectați de temperaturile extrem de scăzute. Mai multe animale sălbatice luate prin surprindere de valul de frig au trebuit să fie preluate de organizațiile de mediu. Grupul Sea Turtle Inc. a distribuit pe pagina de Facebook mai multe imagini cu 4.000 de țestoase salvate de pe coasta de sud a statului Texas.

În România,  vremea este rece în regiunil extracarpatice și în Capitală. De sâmbătă temperaturile vor fi în ușoară creștere în București , iar la munte și în Moldova se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 19 FEBRUARIE. Ninsoare la munte și precipitații în vestul României. Cum va fi vremea în Capitală