Imagini incredibile de la Craiova. Oraşul, sub ape după o ploaie torenţială. Fotografiile au devenit virale – FOTO şi VIDEO

Ploaie torențială marţi după-amiază în Craiova. Din cauza precipitaţiilor abundente, străzile oraşului au ajuns sub ape.

08 iun. 2021, 18:45

Imagini incredibile de la Craiova. Mai mult decât atât, un plop a căzut pe cablurile de tramvai din zona Mall Electroputere. Din primele informații oferite de ISU Dolj, la fața locului intervine detașamentul 2 al pompierilor din Craiova cu echipaj descarcerare.

Imagini incredibile de la Craiova. Oraşul, sub ape după o ploaie torenţială

Municipiul Craiova a fost marți, până la ora 18.30, sub avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, fiind înregistrate averse ce au cumulat 35-50 l/mp, descarcari electrice, vijelie, grindina de dimensiuni medii.

Mai multe straăzi din oraș au fost și sunt și la această oră inundate, iar copacii rupți de vânt au făcut deja probleme.

„Degajare copac (plop) cazut pe cablurile de tramvai zona Mall Electroputere. Intervine Det 2 Pomp Craiova cu echipaj descarcerare”, informează ISU Dolj.

Și în Craiovița, creanga unui copac a fost doborâtă peste o mașină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineața, o atenționare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă până la ora 21.00, pentru 22 de județe din țară.

Codul galben de ploi intră în vigoare la ora 11.00 și este valabil până la ora 21.00 în județele Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

În restul teritoriului, până în 11 iunie, la ora 23.00 vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Prima reacţie a Liei Olguţa Vasilescu: 

„In urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor.”, a spus Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Vremea nefavorabilă face dezastru în țară! Inundații uriașe în Argeș, tornade în Tulcea și Buzău VIDEO