Imagini incredibile de la munte, în România. Zăpadă de 3 metri (VIDEO)

Deși a mai rămas puțin până la „vacanța de vară", la munte încă mai este zăpadă. De câteva zile, drumarii au făcut furnicar pe Transalpina.

10 mai 2022, 18:52
Imagini incredibile de la munte, în România. Zăpadă de 3 metri (VIDEO)

Au rămas mai puțin de patru săptămâni până la prima zi a verii, iar în unele zone montane din țară încă există zăpadă. Pe DN 67 C, între Rânca ș Obârșia de exemplu, nămeții ating și trei metri înălțime, informează presa din Gazeta de Sud.

Zăpada blochează Transalpina înainte de zona pasul Urdele, mai scrie presa locală. Activitatea de deszăpezire pe sectorul închis circulației rutiere al DN 67C a început pe data 4 mai.

În continuare, din cauză ceții, se înaintează cu dificultate, au transmis angajații de la Drumuri Naționale Târgu Jiu.

 

Prognoza meteo 11 mai

 

La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi slabe de scurtă durată și doar cu totul trecător descărcări electrice, pe arii restrânse la munte și cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade. În a doua parte a intervalului, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului când va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când se vor semnala averse slabe, pe arii restrânse în centru, sud și la munte și izolat în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat. Mai ales în primele ore, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

Află cum va fi vremea în luna mai de aici.