Prognoza meteo 11 mai. Vremea se încălzeşte în toată țara. Termometrele vor indica până la 28 de grade

Scăpăm de ploi, iar vremea se încălzeşte în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade. Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi față de intervalul anterior, iar maxima zile va ajunge la 25 de grade.

10 mai 2022, 17:05
Prognoza meteo 11 mai. Vremea se încălzeşte în toată țara. Termometrele vor indica până la 28 de grade

Prognoza meteo 11 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi slabe de scurtă durată și doar cu totul trecător descărcări electrice, pe arii restrânse la munte și cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade. În a doua parte a intervalului, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului când va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo 11 mai / MIERCURI
În Țară

Vremea se va încălzi în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când se vor semnala averse slabe, pe arii restrânse în centru, sud și la munte și izolat în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat. Mai ales în primele ore, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

București

Vremea se va încălzi față de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate relativ ridicată de nori și ploi slabe în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 11…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 9 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Vreme caldă cu temperaturi peste normalul perioadei în luna mai. Cum va fi vremea de Ziua Copilului

 

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi frumoasă şi va deveni deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în nordul extrem al ţării, unde pe arii restrânse, spre seară şi noaptea, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și pe crestele Carpaţilor Orientali.

București

Vremea va fi frumoasă şi va deveni deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii mai. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade. Cerul va fi variabil ziua și senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă în toată ţara, călduroasă după-amiaza în special în regiunile sudice, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade pe litoral și 32…33 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile vestice şi la munte, pe alocuri în nord şi în centru şi doar pe spaţii mici în rest. Izolat ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiţii de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…16 grade.

Citeşte şi: Vreme extremă în luna mai. Temperaturi la pragul caniculei în sudul ţării, dar şi ploi toreţiale şi grindină. Noi alerte emise de meteorologi

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor, dar în regiunile sudice şi la munte va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local averse cu caracter torenţial în a doua parte a zilei în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului, precum şi în zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură; izolat vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua anterioară în sudul teritoriului, se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade.

București

Vremea va fi deosebit de caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului şi averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.