Imagini incredibile în Napoli. Mii de oameni nu respectă carantina şi au ieşit la plimbare, deşi este interzis

Deşi în Italia situaţia a fost şi este extrem de gravă, unii cetăţeni nu respectă regulile autorităţilor. 15.000 de amenzi au fost la Napoli, Genova şi Roma, după ce mii de oameni au ieșit pe străzile din Napoli.

RomaniaTV.net
04 apr. 2020, 13:59
Imagini incredibile în Napoli. Mii de oameni nu respectă carantina şi au ieşit la plimbare, deşi este interzis

Cu aproape 15.000 de morţi şi 120.000 de infectări, mulţi italieni nu înţeleg să respecte carantina impusă de guvern.

Vineri, la Napoli, străzile erau pline de oameni. Deşi sudul Italiei nu a fost lovit la fel de grav de pandemia de coronavirus ca nordul peninsulei, zona se află legal în carantină.

Citeşte şi: Cadrele medicale din Ungaria vor primi un bonus de 1.400 de euro în acest an

Localnicii ar trebui să iasă din case doar pentru aprovizionarea cu alimente şi medicamente, sau pentru alte motive întemeiate prevăzute în decretele guvernamentale. În niciun caz pentru plimbări pe străzi sau în magazine.

Poliţia a dat 15.000 de amenzi la Napoli, Genova şi Roma, celor care tratează carantina în bătaie de joc.

Ministrul agriculturii din Italia, apel disperat către România, după ce au plecat muncitorii români

După Germania, și Italia caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată ajunge la muncă. Ministerul Agriculturii din Italia caută un acord cu România pentru redeschiderea fluxului de sezonieri.

Potrivit Il Sole24ore, ministrul italian Teresa Bellanova se va întâlni luni cu ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan. Un sfert din sezonierii din Italia sunt români.

După ce Comisia Europeană a dat undă verde deplasărilor libere în UE pentru muncitorii din agricultură și pentru cei din sistemul sanitar, Italia caută o cale pentru a răspunde și la criza din agricultură.

Citeşte şi: Cadrele medicale din Ungaria vor primi un bonus de 1.400 de euro în acest an

Suntem în contact cu diverse țări, luni mă voi întâlni cu ambasadorul român în Italia. Coridoarele permise de UE nu sunt suficiente. Trebuie să găsim soluții de la o țară la alta și lucrăm pe acest front„, a spus ministrul agriculturii italian, Teresa Bellanova.