Imagini înduioșătoare cu Simona Halep. Cu cine a ciocnit ouă de Paște dubla câștigătoare de Grand Slam

În așteptarea deciziei din scandalul de dopaj care i-a întrerupt cariera la US Open 2022, tenismena Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) petrece primul Paște în stare de suspendare.

17 apr. 2023, 08:33
Imagini înduioșătoare cu Simona Halep. Cu cine a ciocnit ouă de Paște dubla câștigătoare de Grand Slam

Trecută recent și prin divorțul de Toni Iuruc, Simona Halep și-a petrecut sărbătorile de Paște în sânul familiei.

Drept dovadă stă o fotografie postată pe contul de Instagram al cumnatei Luminița (soția fratelui Nicolae), în imagine putându-se vedea faptul că Simona a ciocnit ouăle de Paște în compania nepoatei sale în vârstă de 6 ani.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Luminita Halep (@lumy.halep)

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Cazul Simonei Halep va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citește și: Probleme grave de sănătate pentru Mircea Lucescu. „Am dureri. Eram plin de sânge!”