Imagini inedite cu Klaus Iohannis: A luat parte la o oră de programare alături de copii VIDEO

Președintele Klaus Iohannis susține campania "Hour of Code 2015", cel mai mare eveniment de educaţie din lume. În acest sens, şeful statului a participat vineri, la Palatul Cotroceni, alături de un grup de 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, la o oră de programare.

04 dec. 2015, 12:39

Un grup de 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la Hour of Code, campanie privind educaţia în domeniul IT, susţinută de preşedintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment.

Prin organizarea eveniment și susținerea campaniei „Hour of Code 2015”, președintele României dorește să readucă în atenția opiniei publice importanța competenţelor digitale şi a investiției în dezvoltarea abilităţilor de programare ale copiilor, dar şi ale adulţilor, în procesul de învăţare pe tot parcursul vieţii, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a scris pe contul său de Facebook despre evenimentul de la Palatul Cotroceni. „Am participat alături de un grup de 23 de copii la o oră de programare, în cadrul campaniei Hour of Code 2015. Am fost bucuros să văd că programarea poate fi accesibilă chiar şi la vârste mici. Le doresc mult succes viitorilor programatori!„, a scris preşedintele.

Tutorialele urmate de copiii prezenţi la Palatul Cotroceni sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org. „Acestea demonstrează că programarea reprezintă o îmbinare între logică şi matematică, între muncă şi perseverenţă, fiind accesibilă chiar şi la vârste mici. Performanţa României în domeniul IT a dovedit fără echivoc nevoia de a stimula talentul nativ în acest domeniu în ţara noastră„, se mai arată pe site-ul preşedinţiei.

Hour of Code România este un eveniment organizat de Asociația ADFABER, care, în 2014, a reușit să implice peste 400.000 de români în activități de programare.