Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi, postate pe Internet de familia regală britanică

Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi au fost postate de familia regală britanică. Ducele de Edinburgh a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Miercuri, două fotografii au fost publicate pe reţelele de socializare.

15 apr. 2021, 12:26
Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi, postate pe Internet de familia regală britanică
Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi

Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi. O primă imagine a fost dezvăluită pe contul ducelui şi ducesei de Cambridge. Surprinsă la Balmoral în 2015, în fotografie apare Kate şi William, alături de regina Elizabeth şi soţul ei, însoţiţi de primii lor doi copii. Prinţul George îl ţine de mână pe tatăl său, în timp ce prinţesa Charlotte, încă bebeluş, schimbă priviri complice cu suverana.

Pe contul oficial de Twitter al familiei regale, o altă fotografie, şi realizată de Kate Middleton, a fost dată publicităţii. Realizată în 2018 la castelul de la Balmoral, aici apar Elizabeth şi Philip înconjuraţi de şapte dintre strănepoţii lor.

Citeşte şi: Un comediant făcea glume despre prinţul Philip, când a aflat că a murit

Familia regala britanică

Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi

Prinţul Louis, pe atunci de doar câteva luni, este aşezat pe genunchii reginei, sora sa Charlotte de o parte, iar fratele George de cealaltă. Ducele de Edinburgh este lângă Isla Phillips şi Mia Tindall. Savannah Phillips pozează din spatele canapelei.

Familia regală britanică îşi va lua rămas bun de la prinţul Philip sâmbătă, în cadrul unor funeralii private, la Castelul Windsor. Doar 30 de persone vor fi prezente din cauza regulilor legate de pandemia de Covid-19.

Funeraliile vor avea loc la ora 15.00 ora locală, la Capela Saint-George de la Castelul Windsor. Aici, ducele de Edinburgh s-a stins „liniştit” vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani, potrivit News.ro.

Ce avere a lăsat Prinţul Philip

Soţul Reginei Elisabeta a II-a care a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani, are o avere acumulată timp de peste şapte decenii, în care a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul acestor decenii cât a slujit coroana britanică.

El a lăsat însă moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro,  informează online ziarul spaniol ABC.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.