Imagini inedite: Un rinocer negru a fost purtat prin aer de un elicopter

Ridicarea unui rinocer în aer, de glezne, nu pare a fi prea plăcută, însă această acţiune salvează specia critic ameninţată cu dispariţia.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 16:49

WWF şi KZN Wildlife au transportat, cu succes, un rinocer negru, folosind un mijloc neconvenţional. Acesta a fost al 19-lea exemplar care a fost transportat 1.500km prin Africa de Sud, pentru a ajunge într-un nou loc, secret.

Această tehnică, deşi pare chinuitoare, este cea mai eficientă în transportul marilor animale. Asociaţiile pentru protecţia animalelor subliniază că tehnica este folosită atunci când animalul se află în locuri greu de ajuns. Rinocerul este adormit, transportul cu elicopterul durează în jur de 10 minute, iar animalul nu suferă efecte secundare.

În luna septembrie, autorităţile din Africa de Sud şi din Vietnam s-au întâlnit pentru a discuta despre braconaj. Vietnamezii au spus că trebuie să lupte mai mult împotriva mitului că cornurile de rinocer pot vindeca diverse boli, precum şi cancerul, lucru complet neadevărat. De la începutul anului, 309 rinoceri au fost ucişi de braconieri în Africa de Sud, iar în luna octombrie, ultimul rinocer de Java din lume a fost omorât în Vietnam de braconieri.