Imaginile infernului dintr-un spital din Fâșia Gaza! Un jurnalist BBC, copleșit de ororile văzute, a izbucnit în lacrimi și a îngenunchiat în fața victimelor

Ororile din Israel și Fâșia Gaza au îndurerat întreg globul. Chiar și jurnaliștii de război, care sunt obșinuiți cu imaginile durerii, au fost copleșiți de durerea de pe frontul din Orientul Mijlociu. Un reporter BBC a fost dărâmat de ceea ce a văzut într-un spital din Fâșia Gaza și a izbucnit în lacrimi.

13 oct. 2023, 21:15
Imaginile infernului dintr-un spital din Fâșia Gaza! Un jurnalist BBC, copleșit de ororile văzute, a izbucnit în lacrimi și a îngenunchiat în fața victimelor
Imagini infernului dintr-un spital din Fâșia Gaza! Un jurnalist BBC, copleșit de ororile văzute, a izbucnit în lacrimi și a îngenunchiat în fața victimelor

Un jurnalist de la BBC a izbucnit în lacrimi, odată ajuns la un spital din Fâșia Gaza. Acest lucru s-a întâmplat după ce s-a întâlnit cu o fată a cărei casă fusese distrusă, iar familia ucisă. Jurnalistul a mărturisit că fetița are aceeași vârstă ca fiica sa.

Citește și: Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza! Martori: Pilotul a reușit să se salveze în ultima clipă

Reporterul BBC Arabic, Adnan El-Bursh, s-a prăbușit la pământ și și-a scos ochelarii, înainte de a-și șterge fața, copleșit de emoție, la Spitalul Al Shifa.

Domnul El-Bursh și echipa sa – inclusiv cameramanul Mahmoud al-Ajrami, care a fost de asemenea cuprins de lacrimi – au descoperit că prietenii, rudele și vecinii lor erau printre cei răniți sau uciși. Acesta a descris cum „cadavrele zăceau peste tot”. În raportul domnului El-Bursh, o fetiță cu fața plină de sânge se afla așezată pe patul unui spital, plângând și fiind acoperită de praf, în timp ce un doctor îi trata picioarele.

Jurnalistul, care locuiește în Gaza și lucrează pentru BBC din decembrie 2010, a dezvăluit că fata își pierduse casa, iar rudele ei erau decedate.

El a spus: „Casa acestei fetițe a fost distrusă. Rudele ei au fost ucise, iar ea are nevoie de ajutor. Fiica mea are aceeași vârstă. Vreau să o îmbrățișez.”

Domnul El-Bursh a scris într-un raport BBC News că fata a fost „adusă țipând de durere și șoc” și a strigat la medici să o trateze și să scape o de durere, după ce casa ei a fost „bombardată de forțele israeliene”.

Sute de persoane grav rănite umpleau coridoarele celei mai mari unități medicale din Gaza, în mijlocul unor scene traumatice, cu cadavre așezate pe coridoare și în afara lor.

Vorbind în fața camerei, domnul El-Bursh, care este tată, a spus: „Acesta este spitalul meu local, înăuntru sunt prietenii mei, vecinii mei. Aceasta este comunitatea mea. Astăzi a fost una dintre cele mai dificile zile din cariera mea. Am văzut lucruri pe care nu le pot uita niciodată.”

Domnul El-Bursh a mai spus că, în mijlocul a ceea ce a numit „haos”, cameramanul său, domnul al-Ajrami, l-a văzut pe prietenul său Malik în spital supraviețuind – însă familia sa fusese ucisă.

Citește și: VIDEO Israelul a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza