IMAGINI IREALE de la JO 2020: Un antrenor îşi ia la palme sportiva pentru încurajări VIDEO

Olimpiada de la Tokyo aduce în atenţia lumii poveşti superbe de viaţă. Vă prezentăm în cele ce urmează doar două dintre cazurile care au uimit presa.

27 iul. 2021, 17:02
IMAGINI IREALE de la JO 2020: Un antrenor îşi ia la palme sportiva pentru încurajări VIDEO

JO 2020: Un antrenor a fost mai energic decât trebuie pentru a-şi motiva eleva, germana Martyna Trajdos, înainte de a intra în competiţia olimpică de judo, la categoria -63 kg, informează leuipe.fr.

Marţi, antrenorul prins-o de kimono pe sportiva lui, a zdruncinat-o bine, apoi i-a aplicat o pereche de palme.

Tehnica violentă de motivare nu a dat roade, deoarece Trajdos a pierdut, prin waza-ari, în faţa sportivei ungare Szofi Ozbas, în primul tur, scrie news.ro.

JO 2020 Larisa Iordache a reluat antrenamentele pentru finala la bârnă. Românca a făcut infiltraţii şi fizioterapie
Martyna Trajos este medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale şi la cele europene, din 2019.

 JO 2020: S-a antrenat cinci luni doar cu sticle de apă, a luat aurul și a intrat în istoria țării sale: „Sunt șocată!”

Diaz a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, după ce a ridicat 97 de kilograme la stilul smuls și 127 de kilograme la aruncat. Cu 224 kg la total, ea a trecut la limită de chinezoaica Liao Qiuyun (223). Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat o sportivă din Kazahstan, Zulfiya Chinshanlo (213).

David Popovici, geneza miraculoasă a unui campion. Copilul cu disciplină de fier, dintr-un sistem sărăcit ajunge o bestie a înotului: „Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”
A fost prima medalie obținută de Filipine la Jocurile Olimpice, deși țara are reprezentanți la competiție încă din 1924, potrivit NPR. Hidilyn Diaz a izbucnit în lacrimi la final și a explicat că a avut condiții de antrenamente foarte dificile în ultima perioadă.

Din luna aprilie a anului trecut, Diaz a fost blocată în Peru timp de cinci luni, restricțiile de acolo cauzate de pandemia de coronavirus interzicându-i să părăsească țara.

Astfel, sportiva din Filipine a trebuit să se descurce cu ce avea la dispoziție. Și-a construit o sală de fitness și, în locul greutăților, a folosit niște sticle de apă.

„Dacă nu am bară, nu e nicio problemă. O bucată de bambus și două sticle mari de apă”, explica Diaz, la momentul respectiv, postând și un videoclip sugestiv pe rețelele sociale.