„E una dintre cele mai fericite zile din viața mea!”. Localnicii au dansat hora în jurul focului, copiii au plâns de bucurie în brațele soldaților. Imagini istorice în Herson!

Retragerea rușilor din Herson, motiv de bucurie pentru ucraineni! Locuitorii din sudul Ucrainei i-au îmbrățișat pe soldații lui Zelenski, iar unii oameni chiar au dansat în jurul focului, în centrul orașului Herson.

11 nov. 2022, 20:42
„E una dintre cele mai fericite zile din viața mea!”. Localnicii au dansat hora în jurul focului, copiii au plâns de bucurie în brațele soldaților. Imagini istorice în Herson!

Imagini istorice în Herson! Armata ucraineană a intrat Herson, oraș eliberat de trupele ruse. Oamenii scăpați de teroarea ocupantului rus au întâmpinat soldații Kievului cu steaguri galben albastre în centrul orașului.

Cu lacrimi în ochi, dar extrem de bucuroși, locuitorii din Herson i-au îmbrățișat pe soldații ucraineni.

Soldații ucraineni au intrat, vineri după-amiază, în orașul Herson, după peste 6 luni de ocupație. În prima noapte dupa eliberare, localnicii s-au bucurat, au cântat și chiar au dansat în jurul unui foc, în jurul căruia au făcut o horă.

Citiți și: Război în Ucraina. Trupele lui Zelenski sunt la periferia Hersonului. Ce spune ministrul Apărării de un potenţial atac nuclear

De asemenea, ucrainenii și-au manifestat bucuria și în fața clădirii administrative aflate în centrul orașului Herson, ocupat de forțele de invazie rusești în primele zile după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Un soldat ucrainean descrie retragerea rușilor din Herson, ca fiind una dintre cele mai fericite zile din viața sa.

Valentyn Ilchuk a povestit despre sentimentul incredibil, în care el și colegii săi au întâlnit oameni care au trăit sub teroarea ocupației ruse. Această eliberare este una dintre cele mai semnificative bucurii ale războiului de până acum.

După mai bine de jumătate de an de ocupație a trupelor rusești, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat ieri seara că cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi seara că cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate după decizia Rusiei de a se retrage în partea de est a fluviului Nipru şi a schiţat obiectivele Ucrainei în conflict, menţionând inclusiv diplomaţia, relatează CNN.

Forțele Armate ale Ucrainei au intrat deja în oraș, iar președintele Ucrainei a descris momentul retragerii rușilor ca fiind istoric.

„Astăzi este o zi istorică. Ne întoarcem în Herson. De acum, apărătorii noștri sunt în apropierea orașului. Dar unități speciale sunt deja în oraș. Oamenii din Herson așteptau. Nu au renunțat niciodată la Ucraina. Speranța pentru Ucraina este întotdeauna justificată (…) Și chiar și atunci când orașul nu este încă complet curățat de prezența inamicului, oamenii din Herson îndepărtează deja simbolurile rusești de pe străzi și clădiri și orice urme ale șederii ocupanților în Herson”, a spus Zelenski.

Vineri dimineață, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat încheierea retragerii trupelor ruse din oraș și din regiune, pe poziții aflate pe malul stâng al Niprului.

Ucrainenii au sărbătorit retragerea rușilor din Herson până la căderea nopții, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini îi arată pe oameni cum se bucură și scandează „ZSU”, inițialele forțelor armate ucrainene.

Citiți și: Rusia anunţă oficial capitularea de la Herson la nici o lună de la festivităţile de anexare a regiunii din Ucraina