Imagini istorice! Iohannis, Biden, Stoltenberg și Geoană, surprinși înaintea întâlnirii care va schimba soarta omenirii

Klaus Iohannis a avut joi o discuție cu președintele SUA, Joe Biden, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea summit-ului NATO de la Bruxelles.

24 mart. 2022, 12:38

Administrația Prezidențială a postat mai multe fotografii susprinse în timpul discuțiilor dintre Klaus Iohannis, Joe Biden și Jens Stoltenberg. La unele discuții a luat parte și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, reuniune convocată în contextul agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi al creşterii semnificative a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii regionale, europene şi euroatlantice.

NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în România, a declarat Klaus Iohannis, joi, înaintea participării la Summitul NATO de la Bruxelles.

„Deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. E acel grup pentru care Franța va fi națiune cadru. Urmează negocieri să vedem cine mai trimite trupe în acest grup de lucru. Sunt bucuros că s-a decis atât de repede”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus joi, înaintea summit-ului NATO, că se va discuta despre securitatea pe Flancul Estic şi despre nevoia de consolidare a acestuia.

„Voi spune importanţa unităţii, a sprijinului pentru Ucraina, pentru refugiaţi şi voi invita aliaţii să participe cu ajutoare, în cadrul hub-ului organizat de ţara noastră. Voi prezenta astăzi îngrijorările noastre privind securitatea Republicii Moldova. Voi insista că flancul estic al NATO trebuie consolidat mai bine. Avem tot felul de formate, trebuie să fim conștienți de unde vine agresiunea. Agresiunea e Rusia, noi trebuie să construim o apărare solidă pe flancul estic. E nevoie în continuare de consolidare. Acestea sunt elementele pe care le voi prezenta astăzi”, a mai spus președintele.

Citește și NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în România. Klaus Iohannis: „Trebuie să construim o apărare solidă pe flancul estic”

Citește și Klaus Iohannis, despre utilizarea armelor chimice şi biologice în războiul din Ucraina. „Sunt interzise. Nu putem să pornim de la premisa că cineva le foloseşte”