Imagini noi de la atentatul din Ankara. Premierul acuză Statul Islamic, iar manifestanţii acuză Guvernul VIDEO

Au apărut noi imagini de la atentatul de sâmbătă din Turcia, cel mai sângeros din istoria ţării. Între timp, premierul a acuzat Statul Islamic pentru carnagiu. Pe de altă parte, opoziţia consideră Guvernul responsabil. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional.

13 oct. 2015, 08:26
Imagini noi de la atentatul din Ankara. Premierul acuză Statul Islamic, iar manifestanţii acuză Guvernul VIDEO

Imaginile, date publicităţii de presa turcă, au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Acestea arată momentul uneia dintre cele două explozii şi haosul ce a urmat. Deocamdată nicio grupare nu a revendicat atacul comis de doi kamikaze. Autorităţile au dat asigurări că sunt aproape de a-i identifica pe cei doi terorişti, pe baza ADN-ului. Premierul turc Ahmet Davutoglu a subliniat că stilul atacului poartă marca Statului Islamic, potrivit România TV.

Citeşte şi NATO susţine că va ajuta Turcia dacă este necesar după dublul atentat sinucigaş de la Ankara

Când am analizat cum s-a produs atacul şi evoluţia generală a evenimentelor, Statul Islamic a devenit principalul suspect„, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu.

Opoziţia acuză însă puterea din Turcia pentru masacru. Între timp, poporul turc îşi îngroapă morţii. Tristeţea şi furia se amestescă la înmormântări. Mii de oameni au ieşit ieri pentru a doua zi la rând în stradă, pentru a protesta faţă de actele teroriste. Bilanţul oficial al atacului de săptămânA trecută este de 97 de morţi, dar organizatorii marşului vizat spun că 128 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1