Imagini noi de pe nava morţii, cu oile în agonie. Operaţiunile de salvare sunt în toi, însă doar 60 de animale au fost salvate VIDEO

Au apărut noimagini tulburătoare de pe nava cu oi scufundată în Portul Midia. La trei zile după incident mai multe animale sunt încă vii și zac în agonie pe vapor.

26 nov. 2019, 12:08
Imagini noi de pe nava morţii, cu oile în agonie. Operaţiunile de salvare sunt în toi, însă doar 60 de animale au fost salvate VIDEO

Voluntarii de la mai multe asociații pentru protecția animalelor au intrat pe navă și încearcă să salveze animalele. Scoaterea oilor se face printr-o singură cale de acces, iar animalele sunt foarte grele, pentru că lâna lor s-a îmbibat cu apă.

În cea de-a treia zi de la scufundarea navei Queen Hind, cu 14.600 de oi la bord, în acvatoriul zonei Midia a Portului Constanţa, pompierii au anunţat că au reuşit să salveze 60 de animale vii şi să le transporte la mal, potrivit ISU Dobrogea.

Avem până acum, marţi după-amiază, în cea de-a treia zi a operaţiunii de salvare, 60 de oi vii recuperate şi duse la cheu salvate, în zona portuară Midia, de pe nava Queen Hind. Operaţiunea continuă, animalele sunt scoase de pe navă şi transportate la mal cu ambarcaţiunea tip RHIB, de unde sunt preluate de medici veterinari şi evaluate în cadrul a două corturi încălzite din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa, iar de aici adăpostite la o fermă de animale” – a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.

Citeşte şi Amploarea catastrofei din portul Midia este uriaşă. „Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”

Clipul de mai jos a fost filmat şi postat pe reţelele de socializare de asociaţia Letea White Horses. „Acestea sunt doar primele oi vii pe care le-am găsit, cu siguranță sunt și altele, în alte zone ale epavei. Vom salva atâtea câte vom putea, în orele care urmează, și vă vom ține la curent cu soarta lor. Aceste biete animale care au supraviețuit timp de 48 de ore pe un vapor aproape scufundat și-au câștigat, după părerea noastră, dreptul să trăiască până la bătrânețe. Un drept care ar trebui oricum să-i fie garantat oricărui animal, dacă ne întrebați pe noi. Facem tot posibilul să preluăm legal aceste animale și să le oferim îngrijirea și dragostea de care au nevoie, în niște sanctuare care s-au oferit deja să le primească. Sperăm să avem și sprijinul autorităților în acest sens.

Vă mulțumim mult pentru ajutorul oferit ieri. Fără presiunile și mesajele voastre, foarte probabil nu am fi reușit să fim acum aici și aceste suflete ar fi fost pierdute. Continuați să ne fiți aproape, pentru că lupta continuă. Mai sunt mulți pași de făcut până când aceste amărâte să fie cu adevărat în siguranță”, este mesajul care însoţeşte imaginile.