Imagini revoltătoare! Copil umilit și bătut pe stradă fiindcă nu a strâns destui bani din cerșit

Imagini revoltătoare au fost surprinse de camerele de supraveghere de pe o stradă din județul Satu Mare.

28 feb. 2021, 15:36

Copil umilit și bătut pe stradă fiindcă nu a strâns destui bani din cerșit

O femeie a fost filmată în timp ce ia la rost mai mulți copii, iar apoi îl bate pe unul dintre ei pentru că nu a strâns suficienți bani din cerșit.

Potrivit presei locale, cerşitul la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare a ajuns la limite insuportabile. Mai multe mame însoţite de copiii lor minori cerşesc bani printre mașinile care intră sau ies din România.

Cei mici sunt umiliți, bătuți și ținuți în condiții de netolerat pentru a obține bani de la străini.

„Copii (…) umiliți, goniți din case să meargă la cerșit, în loc să meargă la şcoala, ca părinții să poată juca la aparate, să fumeze și să bea! Cerșetorii sunt răi și tupeiști. Am apelat deja la unele instituții, dar nu se rezolvă absolut nimic, de parcă nu există niciun fel de rezolvare”, spune un martor, notează presasm.ro.

”În video veți vedea cum o fată de 13 ani este bătută pentru că nu a cerșit numai patru lei, de către o persoană care nu îi este mamă”, mai spune martorul.

Copil de 11 ani, pus să cerşească în parcarea unui supermarket. Părinţii îl supravegheau dintr-o maşină de lux

Cazurile în care copiii sunt încurajați de către părinți să cerșească au devenit tot mai dese.

În vara anului trecut, un copil a fost pus de familie să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu-Vâlcea, în timp ce părinţii îl urmăreau dintr-un bolid de lux.

Un jandarm din Râmnicu Vâlcea a observat în parcarea unui supermarket un băieţel care cerşea bani de la clienţi. Angajatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea l-a urmărit pe copil şi a aflat că acesta a fost pus să cerşească de către familie, care-l supraveghea atent dintr-un bolid de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.

Familia respectivă provine dintr-o comună învecinată, Bujoreni, o zonă unde locuieşte o numeroasă comunitate de etnie romă, de peste 1.000 de suflete, din care fac parte şi persoanele vizate. Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă.

 


loading...