Imagini scandaloase surprinse la un liceu din judeţul Suceava. Un elev a fost lovit, după ce ar fi tachinat o profesoară

Scene revoltătoare au fost surprinse la un liceu din judeţul Suceava. Un elev a fost pălmuit, după ce ar fi tachinat o profesoară. Cadrul didactic riscă să fie sancționat.

06 mart. 2018, 11:47
Imagini scandaloase surprinse la un liceu din judeţul Suceava. Un elev a fost lovit, după ce ar fi tachinat o profesoară

Scena a fost filmată de un alt elev, în timpul orei într-un liceu din Dolhasca, scrie Monitorul de Suceava. În clasă se aud țipele și înjurături, iar unii dintre elevi o tachinează, pe profesoara de la catedră.

În imagini se vede cum profesoara îl îmbrâncește pe unul dintre elevi, pentru a-l da afară din clasă. Adolescentul se împotrivește, iar profesoara i-a dat mai multe palme în zona capului.

„Ieşi afară, ieşi afară!”, a strigat profesoara nervoasă, care a trântit ușa după elevul.

Unii dintre adolescenți au încercat să ia apărarea colegului dat afară de la oră.

„Da unde scrie legea asta în p..a mea?”, a spus un elev care ar fi avut un schimb de replici cu profesoara.

„Pe frunte la tine”, este replica dascălului, urmată de un „Să vă fie ruşine”, tot din partea elevului. „Nu-ţi convine, du-te la altă şcoală. N-ai ce căuta la oră la mine”, adaugă profesoara, conform sursei citate.

Tărăboiul a luat sfârșit, după ce în clasă a intrat un bărbat pentru a calma spiritele.

După ce imaginile ulutioare au fost făcute publice, directorul liceului din Dolhasca, Constantin Tanasă, a precizat că o comisie de cercetare va fi formată pentru a cerceta acest incident. A recunoscut că incidentul este unul „jenant”, iar imaginile au fost surprinse, cel probabil, la o clasă de a IX-a.

„Am convocat Consiliul de Administrație, cel mai devreme miercuri. Vom numi o comisie de cercetare, iar cei care au greșit sigur vor fi sancționați. Potrivit deontologiei profesionale, un cadru didactic trebuie să primească elevul la școală, nu să-l alunge. Eu cel puțin așa văd lucrurile. Ceea ce am văzut în filmuleț nu mi se pare în regulă, dar nu mă pot pronunța. Cred că vina este împărțită, lucrurile trebuiau gestionate mai bine”, a declarat, pentru sursa citată, directorul liceului din Dolhasca, Constantin Tanasă.