Imagini sfâşietoare de la plecarea pe front a ruşilor smulşi de Putin de lângă familiile lor. Bărbaţii sunt urcaţi în autobuze VIDEO

Pe reţelele de socializare au apărut primele imagini care arată mobilizarea efectivă a bărbaţilor, la o zi după ordinul lui Vladimir Putin de a mări armata cu 300.000 de rezervişti.

22 sept. 2022, 14:57
Imagini sfâşietoare de la plecarea pe front a ruşilor smulşi de Putin de lângă familiile lor. Bărbaţii sunt urcaţi în autobuze VIDEO

Există șapte regiuni din Rusia din care este interzis bărbaților care sunt în rezervă să plece în alte părţi ale Rusiei: regiunile Voronej, Kursk, Samara și Nijni Novgorod, Tatarstan, Iakutia și Daghestan. Dintr-una din aceste regiuni, Iakuţia, au apărut primele imagini cu bărbaţii care îşi iau adio de la familiile lor, intrând sub incidenţa ordinului de mobilizare parţială.

Decretul privind mobilizarea militară în Iakutia a fost semnat de comisarul militar al regiunii Alexandru Avdonin. După cum se menționează în document, toți ofițerii, sergenții, maiștrii, soldații și marinarii rezervişti cu reședința permanentă pe teritoriul Iakutiei și primesc citații, sunt obligați să se prezinte la comisariatele militare. Acelorași categorii care nu au primit citație li s-a interzis să părăsească raioanele.

Republica Iakuţia se află situată în Siberia Orientală. Imagini de la plecarea bărbaţilor chemaţi de Putin pe front au apărut pe reţelele de socializare. Despărţirea de familie este dramatică.

Citeşte şi Buriaţii fug pe rupte din calea mobilizării lui Putin. Cozi imense la graniţa dintre Rusia şi Mongolia, oamenii se bat să iasă din ţară

Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti, ca urmare a anunţului preşedintelui rus Vladimir Putin de mobilizare militară parţială în contextul războiului din Ucraina.

Citeşte şi Haaretz: „România poate deveni prima din Europa care cumpără sistemul Iron Dome, din Israel”