Imagini sfâşietoare la graniţa dintre Ucraina şi România. Fetiţa cu valiza fuge din calea războiului

O imagine surprinsă la graniţa dintre Ucraina şi România a stârnit un val de emoţie pe Facebook. Fetiţa trage după ea o valiză în dreptul punctului de frontieră de la Sighetu Marmației.

25 feb. 2022, 15:53
Imagini sfâşietoare la graniţa dintre Ucraina şi România. Fetiţa cu valiza fuge din calea războiului

Alexandru Culac este autorul unor imagini sfâşietoare la graniţa dintre Ucraina şi România, despre care susţine că le-a realizat joi seara, la ora 23:25, la punctul de trecere a frontierei Sighet.

Bărbatul a fotografiat o fetiţă care a reuşit, alături de familia ei, să treacă în România după aproape zece ore la graniță.

Este vorba de o familie cu doi copii – un bebeluș, aflat într-un cărucior, și fetița din imagine, conform Hotnews.

Citeşte şi: Gest uluitor! O femeie din Ucraina a înfruntat soldaţii ruşi cu mâinile goale. „Ce naiba faceți pe pământul nostru?” VIDEO

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat vineri că 10.624 de refugiați au intrat în ultimele 24 de ore în România, dintre care 3660 de persoane au tranzitat țara și 6 966 de ucrainieni au rămas în țara noastră.

Dintre aceștia, „11 au solicitat azil în România şi se află în centrele noastre de azil, cele 6 centre, avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare de 50%”, a mai anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Surse oficiale au declarat joi pentru HotNews.ro că la nivelul localităților care se află pe linia frontierei nu s-a instalat nicio tabără mobilă.

Ucrainienii care nu cer azil pot staționa pe teritoriul României 90 de zile

„S-a tot discutat foarte mult despre statutul de refugiat (…). Există această tendinţă de a pune semnul de refugiat în dreptul acestora (al ucrainenilor)

Vreau să fie foarte clar. Statutul de refugiat, conform legii, este o formă de protecţie internaţională prin care statul român recunoaşte calitatea de refugiat în condiţiile legii.

Ei au intrat în România pe baza unui paşaport biometric, mai exact cei care deţin paşapoarte care au elementele de securitate ale UE intră în România, conform legii, şi pot rămâne maximum 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile.

Aşadar, ei pot rămâne legal în România maximum 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile”, a mai afirmat Lucian Bode.

Citeşte şi: Lucian Bode: 10.624 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Gradul de ocupare e de 50% în acest moment