IMAGINI ŞOCANTE: 30 de morţi în explozia unui camion-cisternă

Cel puțin 30 de persoane, inclusiv copii, şi-au pierdut viaţa miercuri în centrul Nigeriei în urma exploziei unui camion-cisternă care s-a răsturnat în apropiere de o staţie de autobuz, au anunţat serviciile de urgenţă citate de dpa şi EFE.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 19:05

Între victime se numără personal şi studenţi de la Politehnica de stat din oraşul Lokoja, situată în apropiere de locul accidentului, a precizat Direcţia federală pentru siguranţa drumurilor, scrie agerpres.ro.

Între morţi se află de asemenea o familie formată din cinci persoane şi mai mulţi copii de vârstă şcolară.

Cauzele accidentului încă nu au fost stabilite, dar ancheta preliminară indică o posibilă defecţiune la frânele camionului.

Alte nouă vehicule au luat foc după explozie. Guvernatorul statului Kogi, Yahaya Bello, a făcut apel la populaţie să rămână „calmă şi paşnică”, în pofida suferinţei.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Nigeria, fiind determinate de multe ori de infrastructura rutieră precară, starea proastă a vehiculelor şi imprudenţa şoferilor.

În iunie 2018, 11 oameni au murit şi 54 de maşini au luat foc după răsturnarea unui camion-cisternă în capitala comercială Lagos.