Imagini şocante. Avion prăbuşit peste case FOTO şi VIDEO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit imediat după decolare într-o zonă locuită. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru a evita o explozie cu urmări catastrofale.

12 mart. 2023, 21:57

Un alt accident aerian a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni la Belo Horizonte, de data aceasta pe aeroportul Carlos Prates, în regiunea de vest a capitalei Minas Gerais. Se înregistrase deja un prim accident în care era implicat un avion Cirrus SR22, care tocmai decolase de pe Aeroportul Pampulha și a fost salvat după activarea parașutei.

În cel de-al doilea accident a fost implicată, de asemenea, o aeronavă cu un singur motor, dar modelul Cessna C182RG înmatriculată ca  PT-FLK, din 1979 și deţinută în proprietate privată.

Avion prăbuşit, pasagerii aflaţi la bord nu au supravieţuit
Aeronava ar fi părăsit pista (nu se știe încă dacă la decolare sau la aterizare) și ar fi lovit case de pe Rua Morro da Graça, în cartierul Jardim Montanhês, care se află în jurul aeroportului, care este cel mai apropiat de centrul orașului.

Potrivit informațiilor de la Pompierii din Minas Gerais, la bord se aflau pilotul și un pasager, ambii fiind prinși în fiarele contorsionate cu politraumatisme, dar au reușit să fie îndepărtați de militari și echipa SAMU.

Pilotul aeronavei care s-a prăbușit în case din Belo Horizonte în această după-amiază (11) a murit însă după ce a fost internat la Spitalul Pronto Socorro João XXIII în stare foarte gravă. Informația este de la Fundația Spitalului din Statul Minas Gerais (Fhemig). Fiica lui, care era cu el în zbor, este în stare gravă.

Pompierii au fost chemați în Rua Morro das Graças, în cartierul Jardim Montanhês, pentru a-i ajuta pe pilotul în vârstă de 60 de ani și pe pasagerul de 33 de ani, care erau inconștienți și prinși în epavă.

Avion prăbuşit într-o zonă locuită. Din păcate, nu există supravieţuitori. Primele imagini de la la locul tragediei VIDEO

Pompierii au mai raportat că aeronava a lovit două case în urma accidentului, dar nu au existat victime în proprietățile afectate. De asemenea, aceștia au mai informat că nu a fost incendiu, dar că au luat măsuri de precauţie, în această după-amiază, din cauza riscului de explozie. Tot conform militarilor, Apărarea Civilă a fost chemată pentru o evaluare structurală a proprietăților lovite de aeronavă.