Imagini şocante! Celebrul cartel de droguri din Mexic intimidează guvernul folosindu-se de soldaţi înarmaţi VIDEO

Oficialii securităţii din Mexic au investigat un videoclip viral de pe internet care arată o parte din trupele înarmate protejând cel mai puternic cartel de droguri din ţară. 

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 18:36
Imagini şocante! Celebrul cartel de droguri din Mexic intimidează guvernul folosindu-se de soldaţi înarmaţi VIDEO

Secretarul securității publice din Mexic, Alfonso Durazo, a anunțat sâmbătă că autoritățile au stabilit autenticitatea filmărilor apărute pe internet. În clipul scurt, soldaţii işi arată ameninţător mitralierele în timp ce stau lângă o lungă coloană de vehicule blindate care poartă inițialele Cartelului New Generation (CJNG) de la Jalisco. Soldaţii înarmați pot fi auziți strigând loialitate șefului cartelului Jalisco, Nemesio Oseguera.

Conform rapoartelor, soldații aparțin unității „forțelor speciale” ale cartelului și se laudă cu echipamente comparabile sau chiar mai avansate decât armamentul folosit de armata mexicană. Videoclipul este conceput ca un spectacol de forță împotriva președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, care a vizitat recent Jalisco, statul în care își are sediul cartelul.

Cu toate acestea, guvernul mexican este neintimitat de videoclip. Într-o serie de tweet-uri, Durazo a respins „evenimentul pus în scenă” și a asigurat publicul că „nu există niciun grup infracțional care să aibă capacitatea de a sfida cu succes forțele de securitate federale”.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în Mexic. A fost incendiat de către echipaj

CJNG s-a răspândit în Mexic, creând o amenințare din ce în ce mai mare pentru guvern. Cartelul este acuzat că a încercat să-l asasine pe șeful poliției din Mexico City luna trecută într-o ambuscadă elaborată. 

Mexicul a văzut în ultimele săptămâni un șir de incidente violente. Aproximativ 24 de persoane au fost ucise la începutul acestei luni, când soldaţii au luat cu asalt o clinică de reabilitare a drogurilor din statul Guanajuato.