Imagini ŞOCANTE cu fata de 19 ani, lovită de o maşină a ambasadei Rusiei pe trecerea de pietoni

În imaginile, surprinse de camerele de supraveghere şi difuzate de România TV, se vede cum fata încearcă să traverseze, iar o maşină vine cu viteză şi o loveşte din plin. Tânăra de 19 ani a fost internată duminică la terapie intensivă. Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 14:54
Imagini ŞOCANTE cu fata de 19 ani, lovită de o maşină a ambasadei Rusiei pe trecerea de pietoni

O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul, care a avut loc pe o trecere de pietoni în intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara, a fost surprins de camere de supraveghere din zonă.

Pe filmare se vede cum fata încearcă să traverseze, iar din stânga vine o maşină cu viteză şi o loveşte din plin. În urma impactului, adolescenta a fost rănită grav şi a fost transportată în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni, din Capitală, având contuzii la creier.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază.
 
MAE a confirmat că bărbatul are calitatea de diplomat şi beneficiază de imunitate de jurisdicţie penală, civilă şi administrativă, pe teritoriul României. Potrivit Art. 29 din Convenţie «Persoana agentului diplomatic este inviolabilă. El nu poate fi supus nici unei forme de arestare sau detenţiune. Statul acreditar îl tratează cu respectul care i se cuvine, şi ia toate măsurile raţionale pentru a împiedica orice atingere adusă persoanei sale, libertăţii şi demnităţii»”, se arată în comunicatul MAE.