IMAGINI ŞOCANTE cu momentul când o rachetă rusească loveşte un bloc de locuinţe din oraşul ucrainean Nikolaev VIDEO

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit miercuri dimineaţă un bloc de locuinţe din Nikolaev (Mikolaiv, sudul Ucrainei), au anunţat autorităţile locale, care au declanşat o operaţiune de salvare a supravieţuitorilor.

30 iun. 2022, 18:35

Primarul Oleksandr Senkevici a indicat că opt rachete au lovit diferite zone ale oraşului Nikolaev şi a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că blocul cu mai multe etaje pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusească de tipul X-55.

Joi, o secvență video care surprinde impactul rachetei rusești cu blocul de locuințe din Nikolaev (Mykolaiv) este publicată de canalul Nexta.

Imaginile amintesc în mod tulburător de bombardarea mall-ului din Kremenciuk, unde cel punțin 20 de oameni au fost uciși.

La Nikolaev, atacul a venit după cel din Kremenciuk. În materialul video, racheta lovește partea superioară a blocului de locuințe sub un unghi ascuțit.

Urmează o explozie de mari proporții, care-i spulberă o mare parte din construcţie.

Conform unui bilanț al autorităților ucrainene, actualizat joi, cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în acest incident. Alte șase au fost rănite.

Rușii susțin că obiectivul bombardamentului de la Nikolaev a fost să distrugă „o bază de antrenament a mercenarilor” din apropierea orașului.

Citeşte şi: Incredibil, un israelian care voia să iasă din Ucraina susţine că a fost reţinut la graniţă şi trimis forţat pe front. Bărbatul a scăpat miraculos din iadul de la Lisicenak şi îşi spune povestea