A fost muşcat de un păianjen VENINOS şi a fost la un pas de a-şi pierde piciorul FOTO

Un bărbat din Marea Britanie a petrecut multe săptămâni în spital şi a fost la un pas să-i fie amputat piciorul după ce a fost muşcat de o văduvă neagră falsă, unul dintre cei mai periculoşi păianjeni care există pe continentul european.

12 oct. 2013, 10:01

Ricki Whitmore are 39 de ani şi este decorator în Essex. Munca sa nu presupune un grad ridicat de risc şi totuşi un incident petrecut în timpul unei activităţi banale l-au adus într-o stare de sănătate extrem de gravă, iar medicii au fost pe punctul să-i taie piciorul.

În timp ce lucra la renovarea unei şcoli el a dat peste un cuib de păianjeni, maronii şi cu pete albe pe spate. El a încercat să-i dea la o parte şi să-şi continue munca, numai că un păianjen l-a muşcat de picior. „Nu a fost o durere prea mare, dar piciorul a început să-mi amorţească. Am reuşit să ajung acasă, iar coapsa mea se umflase de două ori faţă de dimensiunea normală„, a povestit Ricki.

Soţia sa, Carrie, a declarat pentru Daily Star că a fost îngrozită atunci când soţul ei a intrat pe uşa casei arătând palid şi transpirat. Cei doi au mers de urgenţă la spital, unde medicii i-au spus că piciorul lui Ricki este plin de venin şi ar putea să fie nevoie să-l amputeze. Ei au extras veninul printr-o incizie pe toată coapsa, iar în săptămânile care au urmat copasa sa a trebuit să fie spălată de nouă ori.

Citeşte şi Caz medical curios. Doctorii au ridicat din umeri, dar l-au salvat prietenii de pe Facebook

După ce şi-a pierdut cea mai mare parte a muşchiului, el nu este în măsură să lucreze în momentul de faţă şi învaţă să meargă din nou, având nevoie de încă şase luni de recuperare, cu un fizioterapeut. Experţii sunt îngrijoraţi de numărul mare al păianjenilor „falsa văduvă neagră”, care au invadat Marea Britanie şi au făcut mai multe victime.

Se presupune că acum aceste arahnide sunt răspândite în tot Regatul ca urmare a schimbărilor climatice. „Falsa văduvă neagră” a ajuns în Anglia din Insulele Canare, în urmă cu mai mult de 100 de ani.

Citeşte şi Animalele au şi ele un Borat al lor. Un păianjen seamănă perfect cu celebrul personaj FOTO