Imagini şocante în Oradea. Un grup de eleve de clasa a IX-a au bătut o adolescentă în plină stradă VIDEO

O filmare în care o orădeancă este țintuită la pământ și bătută a devenit rapid virală în mediul online. Inspectoratul de Poliție Județean Bihor s-a autosesizat. 

16 mai 2017, 09:04
Imagini şocante în Oradea. Un grup de eleve de clasa a IX-a au bătut o adolescentă în plină stradă VIDEO

UPDATE: Cazul celor trei adolescente din Oradea care sunt cercetate penal de poliţiştii bihoreni pentru că au bătut cu pumnii şi picioarele o colegă şi au filmat scena cu telefonul mobil este anchetat şi de conducerea liceului la care învaţă fetele, verificări fiind făcute, de asemenea, de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, marţi, că atât inspectoratul, cât şi liceul la care învaţă adolescentele fac verificări în acest caz şi urmează să ia măsurile legale care se impun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, o parte din fetele implicate în incident, printre care şi victima, sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, din Oradea, iar conducerea instituţiei a început o anchetă în acest caz.

Potrivit comisarului IPJ Bihor, Alina Dinu, polițiștii s-au autosesizat și au identificat cu operativitate agresoarele în scurt timp după ce au intrat în posesia filmării, scrie bihon.ro.

Citeşte şi Bătaie ca în filme într-un club din Cluj-Napoca. Doi tineri i-au atacat cu săbiile pe agenţii de pază ai localului

„În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de poximitate orădeni au identificat cu operativitate atât victima, o tânără de 16 ani, din municipiul Oradea, cât şi pe cele trei adolescente bănuite că ar fi agresat-o, toate de 16 ani, din Oradea.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a participaţiei fiecăreia dintre persoanele bănuite de comiterea sa”, precizează Alina Dinu.
Violența între adolescenți este tot mai des întâlnită. De această dată, un grup de liceeni din Oradea i-au aplicat o bătaie unei tinere sub pretextul că aceasta ar fi înjurat una dintre agresoare. Trei fete au contribuit cu pumni și picioare, însă cea mai agresivă a fost adolescenta blondă strigată Flavia. Se pare că Flavia nu ar fi la prima ispravă de genul acesta, ea fiind recunoscută în anturaj pentru comportamentul violent. Pe fundal se aud și voci de băieți care au asistat la întreaga bătaie fără să intervină.

Bătaia a fost filmată și postată pe pagina de socializare Facebook. Imaginile au ajuns rapid și la IPJ Bihor, care s-a autosesizat și a demarat o anchetă.

Citeşte şi Bătaie cu bâte şi scaune într-un bar din Timişoara. Camerele video au surprins măcelul

Nici Inspectoratul Școlar Bihor nu a rămas indiferent. Aceștia spun că au identificat persoanele și promit că vor lua toate măsurile legale care se impun în această situație. Tinerele sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea.

„Autoritățile să își spună cuvântul în acest caz!”, este îndemnul postat alături de imaginile dure.

Vezi video şocant AICI.