Imagini ŞOCANTE surprinse în Italia. Străzi pustiite, magazine devastate, oraşe blocate din cauza CORONAVIRUSULUI

Publicat: Luni, 24 Februarie 2020 20:59 // Actualizat: Luni, 24 Februarie 2020 21:01 // Sursa: romaniatv.net

Este stare de alertă în Italia, din cauza coronavirusului. Oamenii au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile după ce autorităţile le-au recomadat să stea în case de teama răspândirii virusului chinezesc. Jurnalistul România TV Rocco Xavi susţine că situaţia este mult mai gravă decât ce se spune la televizor. 

"Nu te lasa politia sa treci ca sa filmezi in centru, unde e zona cu cod rosu. Asta inseamna ca situatia este mult mai grava decat ce se spune la televizor, daca sunt si carabinieri care nu te lasa sa intri. Totul e închis. Am început să intrăm pe drumuri de țară, suntem aproape de unde a început coronavirus. Uitați drumurile, toate sunt goale, nu e nimeni. Nu e nimeni pe drum", spune Rocco Xavi. 

Sunt clipe de groază în Italia. După ce autoritățile au decis oprirea traficului feroviar și închiderea a 11 orașe, oamenii au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile.

"Este Ludi. Asa se numeste orasul asta. Uitați..Nu e nimeni. Ăsta e centrul și nu e nimeni.  La Milano, zilele astea au fost închise și Domul, și Scala. Lumea e așa de speriată încât s-au închis toți în casă. Și-au făcut cumpărături de la magazine. Nu mai găsești nimic la magazine dacă te duci la ora asta, pentru că lumea, așa e de speriată, că a cumpărat tot ce a putut de la magazin", afirmă Rocco într-un material realizat pentru România TV.

Nu doar supermarketurile au fost luate cu asalt, ci și farmaciile. Multe dintre ele au rămas fără măști de protecție și dezinfectante.

Iată o discuţie filmată cu o cameră ascunsă: 

Rocco - Măștile când vor veni?

Farmacista - Nu ne-au dat un termen. Noi le-am comandat acum 3 săptămâni. Am contactat un furnizor vineri, care ne-a spus că nici ei nu mai au un stoc, pentru că fabricile de măștisunt în special în China.  Nu ne-au dat un termen.

Rocco- Și cu dezinfectantele, la fel?

Farmacistă - Dezinfectant primim în cantități mici.

Rocco -  Pe internet dezinfectantul a ajuns să coste 200 de euro ...

Farmacistă - Nu, noi vindem la prețul normal, de 4.90 euro. 

Rocco - Ok. Și dacă mă duc să caut în alte farmacii nu găsesc?

Farmacistă - Nu are rost, că nu găsiți. 

Reamintim că al şaptele deces din cauza coronavirusului a fost anunțat de autoritățile italiene. Nivelul de alertă în Italia capătă proporții cu fiecare oră care trece, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 219 și este în creștere. 

Alertă și în România

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, la România TV, că autorităţile iau măsuri pentru a preveni epidemia de coronavirus în România, dar a recunoscut că sunt "şanse foarte mari" ca virusul să ajungă în ţara noastră.

Ce trebuie să faceţi ca să vă feriţi de CORONAVIRUS

Spălați-vă mâinile de multe ori;

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

Produsele "MADE in CHINA" sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

Animalele de companie nu transmit coronavirus.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Italia rocco
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H