Imagini spectaculoase cu primele ninsori abundente din acest sezon. Se anunţă 3 zile de frig şi ninsori

Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019 08:58 // Actualizat: Luni, 07 Octombrie 2019 12:03 // Sursa: romaniatv.net

La munte iarna și-a intrat deja în drepturi. A nins în toate masivele, iar pe Transfăgărășan şoseaua s-a acoperit cu un strat consistent de zăpadă. Strat de zăpădă s-a depus şi la Bâlea Lac. Turiștii care au urcat pe munte au fost surprinși de peisajul de iarnă, iar pe Transaplina, mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutorul utilajelor de deszăpezire pentru că nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. Drumarii acționează cu mai multe utilaje și îi avertizează pe șoferi să nu se aventureze neechipați corespunzător. Meteorologii anunţă trei zile de frig puternic, ninsorile vor ajunge şi în oraşe.

La -3 grade Celsius, turiștii care au ajuns zilele acestea la Bâlea Lac au tremurat de frig, dar s-au bucurat din plin de zăpada de la munte. Cabanierii din zonă spun că în anii trecuți primele ninsori au căzut chiar la începutul lunii septembrie.

Transfăgărășanul este curățat în permanență. Stratul de zăpadă este unul consistent, iar autoritățile îi avertizează pe șoferi să își echipeze mașinile dacă vor să urce la munte. Sunt necesare anvelopele de iarnă și chiar lanțuri pentru roți.

În județul Prahova, pe Trasbucegi, turiștii au coborât din mașini pentru a filma peisajul acoperit de zăpadă.

Peisaj de iarnă şi la Sinaia. Imagini cu ninsoarea au fost postate pe rețelele de socializare iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

Turiștii prezenți la cabana Postavărul au avut parte de zile de poveste. Și aici a nins abundent.

Noapta trecută, pe Transalpina mai mulți turiști nu mai puteau înainta pe drumul înzăpezit şi au avut nevoie de ajutorul drumarilor.

Meteorologii anunță că vremea se menţine rece în următoarele zile. Va ploua în cea mai mare parte a țări, iar în zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

PROGNOZA METEO SĂPTĂMÂNA 7 - 13 OCTOMBRIE

Luni, cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala pe spații mici. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 17 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în Maramureș și în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă și 8 grade pe litoral și în vestul Olteniei.

La BUCUREŞTI, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va menține deosebit de rece, dar se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice, centrale și estice, unde pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în zonele de deal și de podiș. Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali vor fi posibile fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în depresiuni și 15...16 grade în Lunca Dunării și în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief local se va semnala ceață, iar în nordul și centrul țării, precum și în zonele subcarpatice din restul teritoriului, se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi temporar noros, ziua și mai mult senin, noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 4...5 grade. Spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață.

De miercuri, vremea se încălzeşte, temperaturile ajungând în a doua parte a săptămânii viitoare, chiar şi la 25 de grade.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drumuri acoperite de zapara ninsoare Sinaia prognoza meteo unde a nins
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt, numele ei de fată
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H