Imagini terifiante din Shanghai! Oameni fugăriţi pe stradă şi prinşi pentru a fi testaţi cu forţa anti-COVID

Măsurile draconice de combatere a COVID-19 au declanşat furia în mai multe oraşe din China. Oamenii sunt fugăriţi pe stradă, imobilizaţi şi testaţi cu forţa.

30 apr. 2022, 15:02
Imagini terifiante din Shanghai! Oameni fugăriţi pe stradă şi prinşi pentru a fi testaţi cu forţa anti-COVID

Imagini terifiante din Shanghai au apărut pe reţele de socializare după ce autorităţile chineze au instituit măsuri stricte de combatere a răspândirii COVID-19. În Shanghai, unii oamenii au strigat de la balcoane, iar alții s-au revoltat în stradă.

Caratina a devenit coşmar în Shanghai! Oameni fugăriţi pe stradă şi prinşi pentru a fi testaţi cu forţa anti-COVID

Autorităţile chineze spun că încearcă să ţină sub control un focar uriaş de COVID-19 în Shanghai, motiv pentru care au instalat garduri pentru a restricționa mișcarea populației, a relatat BBC.

Citeşte şi: Blocurile din Shanghai, transformate în „puşcării”. Autorităţile au ridicat garduri înalte în jurul locuinţelor aflate în carantină, oamenii protestează de la balcoane

Imagini terifiante din Shanghai! Garduri verzi, amplasate în zonele cu oameni aflaţi în carantină

Garduri verzi au apărut în apropierea clădirilor în care locuiesc oameni aflaţi în carantină din cauza COVID-19 şi nu au voie să iasă. Un localnic a mărturisit că un gard verde a apărut în urmă cu trei zile, fără a primi vreo explicaţie de ce a fost amplasat în faţa imobilului în care trăieşte.

China va intensifica măsurile de combatere a COVID-19 făcând obligatorii noi teste, au anunţat sâmbătă autorităţile de la Beijing. Ca răspuns la varianta extrem de contagioasă Omicron, autorităţile chineze şi-au intensificat politica „zero COVID”, efectuând testări în masă şi impunând lockdown-uri de îndată ce apar primele cazuri.

Aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei ţării şi la o frustrare crescândă în rândul populaţiei.

Beijingul a anunţat sâmbătă că, în urma acestei mini-vacanţe de cinci zile, accesul în spaţiile publice va fi în continuare restricţionat, conform Digi24.

Ce restricţiile anti-COVID se aplică în China din luna mai

Începând din 5 mai, un test COVID negativ efectuat în ultima săptămână va fi obligatoriu pentru a intra în „numeroase locuri publice şi pentru a lua mijloacele de transport în comun”, potrivit unui anunţ publicat pe contul de WeChat al capitalei.

Pentru evenimentele sportive şi călătoriile în grup, participanţii vor trebui să prezinte, de asemenea, un test COVID negativ efectuat în ultimele 48 de ore, precum şi dovada că au fost complet vaccinaţi.

China a înregistrat peste 10.700 de noi cazuri pozitive în întreaga ţară, aproape toate în Shanghai, capitala sa economică. Metropola din estul Chinei, aflată în lockdown de aproape o lună, a raportat sâmbătă peste 10.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, aproape jumătate din numărul zilnic de cazuri înregistrat la începutul lunii aprilie.

La Beijing, numărul cazurilor a crescut la 54, potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate.

Testele pentru depistarea COVID-19 vor fi gratuite pentru rezidenţi începând de marţi, au precizat mass-media de stat.

Citeşte şi: Disperaţi în izolare, locuitorii din Shanghai se revoltă împotriva restricţiilor anti-Covid: „E ca şi cum ţi-ai lua bikini într-o excursie în Siberia sau ai folosi beţişoare pentru friptură”. Reportaj tulburător din metropola chineză