Imagini terifiante! Motivul pentru care sute de elefanţi din Botswana au murit în ultimele două luni FOTO

Sute de elefanţi au murit în ultimele două luni în Botswana. În acest moment se fac teste pentru a aflat exact motivul morţii animalelor. Din primele informaţii nu ar fi vorba deste o otrăvire a braconierilor şi se presupune că elefanţii au murit din cauze naturale. 

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 05:31

Dr. Niall McCann şi colegii săi din țara sud-africană au depistat peste 350 de cadrave de elefanți în Delta Okavango, Botswana de la începutul lunii mai. 

Botswana găzduiește o treime din populația de elefanţi pe cale de dispariţie din Africa. Dr. McCann, de la National Park Rescue Park, din Marea Britanie, a declarat pentru BBC că a alertat guvernul la începutul lunii mai, după ce au întreprins un zbor peste deltă.

„Au descoperit 169 într-un zbor de trei ore”, a spus Dr. McCann. „O lună mai târziu, investigațiile ulterioare au identificat mai multe carcase, ducând totalul la peste 350. Acesta este o situaţie fără precedent în ceea ce privește numărul de elefanți care mor într-un singur eveniment fără legătură cu seceta”, a adăugat el.

În mai, guvernul Botswana a exclus braconajul ca motiv, deoarece nu au fost luaţi colţii de fildeş, potrivit Phys.org.

„Elefanţii mor din cauze naturale. Dacă ar fi fost folosită cianură de braconieri, ne-am fi dat seama”, a spus dr. McCann. 

Citeşte şi: Coronavirus în Europa. Peste 2,5 milioane de oameni s-au infectat cu COVID-19

De asemenea, dr. McCann a exclus o intoxicație naturală cu antrax, care a ucis anul trecut cel puțin 100 de elefanți în Bostwana.

Dacă nu este vorba nici de intoxicaţie, nici de braconieri, se pare că motivul ar fi ceva ce poate ataca sistemele lor neurologice. Oricum ar fi, fără a cunoaște sursa, este imposibil să excludem posibilitatea unei boli – mai ales dacă cauza se află fie în sursele de apă, fie în sol. Dr McCann indică pandemia Covid-19, despre care se crede că a început la animale.

„Da, este un dezastru de conservare – dar are și potențialul de a fi o criză de sănătate publică”, a spus el.

Dr. Cyril Taolo, director interimar pentru departamentul de animale sălbatice și parcuri naționale din Botswana, a declarat pentru Gardian că au confirmat până acum cel puțin 280 de elefanți au murit și sunt în proces de confirmare a restului. Cu toate acestea, ei nu știau ce provoca moartea animalelor.

„Am trimis [eșantioane] pentru testare și așteptăm rezultatele în următoarele două săptămâni”, a spus el.