Imagini uimitoare. Camerele au surprins momentul în care un fulger a lovit clădirea One World Trade Center – VIDEO

Au fost surprinse scene uimitoare în Statele Unite. Într-un videoclip se poate observa cu un fulger a lovit clădirea One World Trade Center din New York. Momentul a fost suprins în timp ce furtuna tropicală Henri se apropia de cel mai populat oraș

24 aug. 2021, 17:57
Imagini uimitoare. Camerele au surprins momentul în care un fulger a lovit clădirea One World Trade Center – VIDEO

Imagini uimitoare. Furtuna tropicală Henri, actualizată de la nivelul de uragan de categorie unu, a adus vânt cu viteze de până la 95 de kilometri pe oră în Rhode Island.

Imagini uimitoare. Camerele au surprins momentul în care un fulger a lovit clădirea One World Trade Center

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgenţă sâmbătă odată cu apropierea uraganului Henri de coastele americane, precizând că 500 de soldaţi din Garda Naţională au fost mobilizaţi pentru a sprijini eforturile locale de ajutorare a rezidenţilor afectaţi de furtună.

Furtuna tropicală Henri, care a crescut în intensitate până la nivel de uragan de categoria 1, se îndreaptă spre nord-estul Statelor Unite, o regiune de obicei ferită de astfel de fenomene meteorologice, unde ar putea provoca ploi abundente şi inundaţii, posibil chiar începând de duminică dimineaţă, relatează AFP și NBC News.

Însoţit de viteze ale vântului de până la 120 km/h, Henri urmează să atingă zonele de coastă duminică, la Long Island, lângă New York, sau în regiunea New England, potrivit Centrului National pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, care a confirmat în buletinul său informativ emis sâmbătă la ora locală 23:00 (03:00 GMT duminică) că uraganul se deplasa spre nord cu peste 30 km/h. Confruntaţi cu această ameninţare, mai mulţi guvernatori au solicitat populaţiei să rămână prudentă. „Henri ar putea fi primul uragan care loveşte direct Long Island după anii 1980. Pentru newyorkezi: trataţi lucrurile cu seriozitate. Pregătiţi-vă astăzi pentru sosirea furtunii prognozate pentru duminică. Urmăriţi prognoza locală şi rămâneţi în siguranţă”, a transmis sâmbătă într-un mesaj pe Twitter guvernatorul New York, Andrew Cuomo, care a declarat că aceste condiţii ar putea să dureze „26 de ore”.

Am declarat stare de urgenţă înainte de (sosirea) uraganului Henri”, a precizat oficialul, adăugând că 500 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a sprijini operaţiunile de intervenţie la furtună. „Pregătiţi-vă de ploi abundente, vânturi puternice şi pene de curent”, le-a mai spus Andrew Cuomo locuitorilor zonelor care ar putea fi afectate, din statul New York.

Capitala culturală şi economică a ţării are încă proaspătă în memorie amintirea dureroasă a uraganului Sandy, care a ucis 44 de oameni în oraş în 2012. În Massachusetts, statul în care se află oraşul Boston, guvernatorul Charlie Baker a făcut apel la „toată lumea să evite călătoriile inutile”, în special în regiunile de coastă.

În acest stat, unde toate plajele şi parcurile au fost închise de sâmbătă până luni inclusiv, uraganul ar putea provoca pene de curent care ar putea afecta 100.000 până la 300.000 de locuitori, au indicat serviciile guvernatorului. (Surse: Agepres, AFP, NBC News)

Citeşte şi: Tzanca Uraganu a primit ameninţări de la mafia albaneză după scandalul cu Dani Mocanu! Criminalul a vrut să arunce în aer Muntele Athos avertizează de după gratii: ”Ce o să-ți facem noi mai vezi doar în filmele horror”!