Imagini ULUITOARE. Un leu de mare, filmat în timp ce VIOLEAZĂ un pinguin imperial VIDEO 18

Cercetătorii sunt şocaţi de comportamentul sexual al leilor de mare, care au început să agreseze sexual pinguinii imperiali.

18 nov. 2014, 12:10
Imagini ULUITOARE. Un leu de mare, filmat în timp ce VIOLEAZĂ un pinguin imperial VIDEO 18

Primele acte sexuale între pinguini imperiali şi lei de mare, mamifere carnivore din Oceanul Pacific, asemănătoare cu focile, au fost surprinse în 2006 şi de atunci oamenii de ştiinţă au asistat la mai multe episoade de acest fel, arată BBC, care preia un articol din publicaţia ‘Polar Biology’ şi publică videoclipuri care ilustrează acest lucru.

 

Cazurile ciudate care se petrec în Antarctica îi intrigă pe cercetători. ‘Nu mă aşteptam să văd din nou ceea ce observasem în 2006, şi încă de mai multe ori’, spune Nico de Bruyn, cercetător la Universitatea din Pretoria (Africa de Sud), care mărturiseşte, alături de ceilalţi autori ai articolului, că nu ştie de ce otariile se poartă astfel.

La fiecare incident la care au asistat, scena s-a petrecut conform unei scheme precise: o otarie urmăreşte şi apoi imobilizează un pinguin imperial, cu care încearcă să se împerecheze de mai multe ori, fiecare act durând circa cinci minute, cu pauze între ele, menţionează 20minutes.fr., preluând articolul din ‘Polar Biology’. Din patru raporturi sexuale, trei pinguini au fost eliberaţi în cele din urmă de mamifere, al patrulea fiind ucis şi devorat.

Niciodată înainte de această situaţie nu a fost văzut vreun piniped având un raport sexual cu o specie din altă clasă biologică. În lipsa unei explicaţii exacte a acestui comportament, oamenii de ştiinţă sunt de părere că este vorba de o eliberare a ‘frustrării sexuale’ în plin sezon de reproducere. Deoarece otariile au capacitatea de a învăţa, comportamentul s-ar fi răspândit astfel în coloniile de animale.