Imagini virale cu convoaie militare pe şoselele din România. Ce spune MApN

Ministerul Apărării Naţionale a avut o primă reacţie după ce pe internet au apărut mai multe imagini ce surprindeau convoaie militare pe şoselele din România. MApN spune că acele filmări sunt mai vechi şi îi îndeamnă pe români să se informeze corect, din surse oficiale.

25 ian. 2022, 19:46
Imagini virale cu convoaie militare pe şoselele din România. Ce spune MApN

Imagini virale cu convoaie militare în România. Ministerul Apărării Naţionale a postat pe pagina oficială de Facebook primele precizări legate de apariţia pe internet a imaginile ce prezintă mişcări de trupe şi de tehnică militară.

Imagini virale cu convoaie militare în România. Reacţia MApN

Citeşte şi Vladimir Putin, ironii la adresa României: „România s-a pronunţat ferm în favoarea unor noi sancţiuni anti-ruse. Perfecţiunea nu are limite!”

”Atenție la clipurile virale cu coloane militare! În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine.

Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.

Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin cinci-șase luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.

De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.

Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse.

De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România.

Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe.

Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații”, au postat reprezentanţii MApN pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Rusia a început inspecţia trupelor pentru luptă, la graniţa cu Ucraina. În timpul exerciţiilor se foloseşte muniţie de război reală


loading...
Partenerii noștri