Vladimir Putin, ironii la adresa României: „România s-a pronunţat ferm în favoarea unor noi sancţiuni anti-ruse. Perfecţiunea nu are limite!”

România a cerut sancţiuni împotriva Rusiei, după ce Kremlinul a masat trupe impresionante la graniţa cu Ucraina, iar răspunsul lui Putin a venit prin-tr-un comunicat transmis de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

25 ian. 2022, 18:52
Vladimir Putin, ironii la adresa României: „România s-a pronunţat ferm în favoarea unor noi sancţiuni anti-ruse. Perfecţiunea nu are limite!”

Vladimir Putin reclamă faptul că UE şi NATO creează o isterie fără bază reală şi acuză SUA de ipocrizie atunci când susţine că vremea „sferelor de influenţă” a trecut, dar în acelaşi timp au propriile interese în multe zone ale globului.

”Citind deciziile Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene…

La reuniunea miniștrilor de externe din UE România s-a pronunțat ferm în favoarea unor noi sancțiuni anti-ruse. Ca urmare a „ciclului de sancțiuni” anterior, Bruxelles-ul intenționează să ceară despăgubirea din partea Rusiei pentru DAUNELE ECONOMIEI UE. Perfecțiunea n-are limite!

Washington și Bruxelles repetă că „sferele de influență” sunt obsolete (n.r. învechite). În același timp, s-au agățat de propriile lor sfere de influență, pur și simplu numite altfel: zona de securitate NATO, Vecinătatea estică și sudică și, dacă îl credem pe J.Borrell, întreaga Africă…

Citeşte şi: Ucraina a dejucat primul atac al ruşilor. A arestat doi foşti membri ai unor comandouri, care plănuaiu atacuri armate

Occidentul trebuie să-și amintească de definiția internațională a agresiunii. Nu este desfășurarea trupelor pe teritoriul propriu, la sute de kilometri de graniță. Tocmai Kievul, adunând echipamente grele, pregătește un masacru împotriva populației civile din Donbas…

Dacă repeți mult timp că Rusia va ataca Ucraina, nu există nicio garanție că aceasta se va întâmpla. Dar cetățenii țărilor europene vor trăi în frică și anxietate, de-a lungul perimetrului granițelor Rusiei vor apărea noi baze NATO, iar miliarde din ajutorul UE vor fi furate…”, e mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București.

Citeşte şi: Europarlamentarul Eugen Tomac: „Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic”