Imagini virale cu un tanc capturat de ucraineni la Harkov: „Slujeşte Ucraina acum, haideţi să ne plimbăm!”

Forțele armate ucrainene ar fi capturat un lansator de rachete rusesc şi mai multe tancuri, în timp ce armata Kremlinului continuă să întâmpine o rezistență grea în atacul asupra Ucrainei

02 mart. 2022, 15:15
Imagini virale cu un tanc capturat de ucraineni la Harkov: „Slujeşte Ucraina acum, haideţi să ne plimbăm!”

Război în Ucraina. Capturarea armamentului rusesc devine imediat subiect de postări virale pe reţelele de socializare. Capturarea unui tanc, după luptele grele de la Harkov, a fost filmată de ucraineni, devenind, la fel ca tancul confiscat de romi zilele trecute, extrem de distribuit pe reţelele de socializare. „Bravo!”, „Felicitări!!, „Slavă Ucrainei!”, „”Ce bucurie au în ochi!”, „Slavă eroilor!”, suntz doar câteva din miile de comentarii de pe Facebook.

Autointitulatul rege al romilor din România, Dorin Cioabă, salută gestul conaţionalilor ucraineni, care au furat un tanc rusesc: „Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit!”

Tancul despre care s-a spus că a fost furat de romi ar fi fost de fapt ”confiscat” pentru a opri înaintarea armatei ruse
Dovada că în război apar tot soiul de situații,o reprezintă imaginile tragicomice surprinse chiar pe front într-o localitate din sudul Ucrainei.

În ele se vede cum mai mulți civili au remorcat un transportor blindat rusesc. Iniţial, lumea a speculat că tancul a fost furat, însă o asociație care apăra drepturile minorității rome a precizat ca bărbații în cauză au vrut doar să oprească înaintarea armatei ruse.

Scenele au fost filmate în Liubimovka, în sudul Ucrainei. Un tractor trage un transportor blindat al armatei ruse, iar martorii, greu încercaţi deja de cinci zile de război, găsesc totuși puterea să se amuze.

Scene demne de cascadorii râsului în plin război ruso-ucrainean: romi ucraineni filmați când își duc acasă blindate rusești: „Nu ştii când ai nevoie de ele să mergi după lemne”


Deşi iniţial toată lumea a crezut că respectivii furaseră vehiculul blindat, o organizație pentru apărarea drepturilor romilor din Cehia a transmis că tancul a fost de fapt “confiscat.

Tot cu un tractor a fost transportat și un sistem rusesc anti-rachetă capturat de localnici într-un alt sat ucrainean.

Alte imagini surprind dialogul incredibil purtat de secundul unei nave din Georgia cu comandantul unei ambarcaţiuni ruseşti. Echipajul rusesc rămăsese fără combustibil pe mare şi a cerut să fie alimentat. Marinarii georgieni au refuzat însă.

Nava georgiană – Navă rusească

”Nava pare a fi din Rusia. Sunteți din Rusia?”

”Da, din Rusia. Vă vorbeşte comandantul rus. Cu cine vorbim?”

”Vă vorbeşte ajutorul de căpitan din Georgia. Nu o să vă alimentăm nava, vă ***.”

”Ocupanţilor, la naiba cu voi!”

”Stimaţi colegi, ni se termină combustibilul.”

”Dacă vi se termină combustibilul puteţi folosi vâslele. Slavă Ucrainei! Slavă eroilor!”

Ucraina estimează că a ucis 5.840 de soldați ruși de la invazie, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Ucraina se laudă că a capturat lansatorul de rachete termobarice, Rusia a anihilat peste 1500 de blindate şi avioane

Ucraina susține că a nimicit adversarul:

  • „personal – mai mult de 5 mii 840 de oameni,
    tancuri – până la 211,
    vehicule blindate de luptă – 862 de unități,
    sisteme de artilerie – 85,
    MLRS – 40 ,
    apărare antiaeriană – 9,
    avioane – 30 unități,
    elicoptere – 31 unități,
    automobile – 355,
    bărci cu motor ușoare – 2 unități,
    rezervoare cu combustibil – 60,
    UAV nivel operațional și tactic – 3.”

Ministerul Apărării le cere ucrainenilor să reziste cât mai mult posibil încercărilor ocupanților ruși de a reumple combustibilul epuizat, muniția și proviziile alimentare.