Imaginile care au făcut senzaţie pe internet. Un fermier nemulţumit şi-a distrus cultura de castraveţi: Nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi? Proşti nu suntem! – VIDEO

Un fermier a călcat în picioare cultura de castraveţi, deşi se afla în vârf de producţie. Acesta denunţă lipsa de interes a autorităţilor de a pune în practică politicile agricole promise.

13 iun. 2021, 22:45
Imaginile care au făcut senzaţie pe internet. Un fermier nemulţumit şi-a distrus cultura de castraveţi: Nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi? Proşti nu suntem! – VIDEO

Imaginile care au făcut senzaţie pe internet. Iulian Badea a smuls din pământ, în faţa camerei, zeci de lujeri de castraveţi, înainte chiar de a-i culege, în timp ce le-a adresat membrii cabinetului lui Cîţu, dar şi colegilor fermieri, un mesaj prin intermediul unui video.

Imaginile care au făcut senzaţie pe internet. Declaraţia haioasă a unui fermier

Nemulţumirea este legată de preţul foarte mic la care se vând castraveţii, de 80 de bani/kg, cel mult un leu, spune fermierul, însă în comentarii alţi legumicultori spun că în anumite zone preţul a scăzut la 50 bani.  Videoclipul a devenit viral şi a ajuns la aproape 200.000 vizualizări şi mii de distribuiri pe anumite grupuri ale fermierilor.

„Uite, decât să muncim ca proştii, să plătim şi manoperă de cules, de transport, să plătim taxă de piaţă, mai bine uite ce facem cu o cultură de castraveţi impecabilă. La 80 de bani şi 1 leu niciodată preţul ăsta nu a aduce profit legumicultorului. Pe ăia, băgătorii în seamă, îi rugăm să se abţină de la comentarii. Băi, Oroşe, sau cum te-o chema, că nici nume de român n-ai, sau băi Cîţule, unde sunt băi depozitele regionale de le-ai promis la mine-n curte, aici în exploataţie?

Întrebare întrebătoare. Tu ai ocupat fotoliul, te-ai instalat bine-mersi şi acum te doare-n banană de noi, legumicultorii.

Ia uite ce se-ntâmplă cu producţia autohtonă! Că eu fac parte din ferma aia a ţăranului sărac şi mândru, nu muncesc gratis, cum vreţi voi ,că asta e. De subvenţii ne-ai luminat, de ajutoare ne-ai luminat, de Coronavirus ne-ai lumninat, aşa că, bă, fraţilor, legulicultorii ăştia, colegii mei, bă, nu mai munciţi gratis, faceţi ca mine.!Facem o echipă şi mergem la cerşit în Franţa. Că-n România, oricum, frate, nu câştigăm ca la cerşit, datorită politicii pe care o fac aceşti farisei politici.Asta se-ntâmplă cu productorul agricol român, ăla care plăteşte sute de milioane, ăla care nu stă cu mâna-ntinsă, că ăia au crezut că suntem ca ei, milogi în campanie şi dup-aia şefi,.Noi nu, noi nu suntem milogi niciodată, noi ăştia, care ştim să muncim şi să facem anumite luicruri.

Şi încă o dată, nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi, noi, ăştia care atunci când ţi-e greu,te-ajutăm. Când mă duc să iau un insecticid îmi cere 900 de lei pe litru. Păi, când scot eu, mă, 900 de lei pe litru, cu 80 de bani kilogramul? Ia uite castraveţi colea! Prietene, ştim să producem, dar proşti nu suntem aşa cum ne credeţi voi, uite, asta trebuie să facă toţi legumicultoorii români. Şi după ce-i scoatem, să ne ducem toţi în faţa primăriilor, să ducem lujerii acolo. Acum, ca să plătesc un om cu 200 lei să facă operaţia asta eu trebuie să vând două recoltări.

Ia uite, luaţi, tată, şi mâncaţi când v-oi da eu gratis! Ia uite, zînele mele, ia uite colea castraveţi, că aşa a vrut ministrul Oros. Şi nu numai el, Cîţu, cu creşterea economică de 10%, ia, uite, tată, creşterile voastre economice un ’ se duc. Machea, în vamă, ăla tot aşa o arunca castraveţii de unde-I aduceţi voi? Ia, uite, anul ăsta, producţia autohtonă piere. Câştigarăm şi anu’ ăsta!“, a încheiat fermierul.

Citeşte şi: Asociaţia Forţa Fermierilor protestează cu tractoarele în jurul Palatului Parlamentului VIDEO