Imaginile care fac înconjurul internetului. Îmbulzeală cu bidoane la benzinării, după ce alimentarea cu combustibil a fost sistată – GALERIE FOTO

Un atac cibernetic a afectat o conductă majoră de benzină în SUA. Administrația prezidenţială a lui Joe Biden a dat asigurări, că această conductă, ce se ocupă cu jumătate din alimintarea de combustibil de pe coasta de est, va reporni în câteva zile.

14 mai 2021, 17:45

Imaginile care fac înconjurul internetului. Autorităţile au îndemnat șoferii să nu se ducă la benzinării pentru a-şi umple rezervoarele.

Imaginile care fac înconjurul internetului. Îmbulzeală cu bidoane la benzinării, după ce alimentarea cu combustibil a fost sistată

„Le cerem oamenilor să nu aliminteze maşinile”, a declarat secretarul american pentruEnergie, Jennifer Granholm, reporterilor de la Casa Albă. „Lucrurile vor reveni la normal în curând”.

Vrei să ghicești ce a făcut toată lumea? Chiar dacă oficialii guvernamentali au declarat că națiunea are foarte mult combustibil și că această conducta ar urma să reia operațiunile în scurt timp, șoferii nervoși au aglomerat benzinăriile și au creat penurie în toate cele 11 state.

Citeşte şi: Scene dramatice surprinse într-o benzinărie din Sibiu! Tânăr înjunghiat de nenumărate ori până a căzut la pământ


Imaginile cu persoanele care au dat iama în benzinării a făcut înconjurul internetului şi au primit mii de reacţii şi comentarii.

Cel puțin 12.000 de benzinării au raportat că nu mai au pic de combustibil, iar lipsa lui a împins prețul unui galon peste 3 USD – cel mai mare din 2014. Este ca frenezia hârtiei igienice din nou.

Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, de exemplu, a declarat miercuri pentru CNN că această cumpărare din panică a provocat o problemă de aprovizionare cu gaz în statul său.
Având în jur de 70% din benzinăriile din Charlotte fără combustibil și plângeri din cauza prețurilor care se acumulează în tot statul, Cooper a spus că lucrează pe mai multe fronturi pentru a atenua problemele la îndemână.

„Vreau ca această problemă de aprovizionare cu gaz să fie rezolvată cât mai repede posibil și lucrăm cu oficialii locali și federali și cu compania pentru a face acest lucru. Am declarat o stare de urgență care ar permite scutirile de transport pentru mai multe camioane ca acestea să vină în stat să aducă benzină și avem o derogare de la EPA pentru a crește cantitatea de combustibil care intră „, a declarat Cooper.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Am parcurs traseul viitorului tren metropolitan din București pentru că tu probabil nu o să o poţi face niciodată! De ce proiectul de suflet al lui Nicușor Dan e deocamdată o „fantazie urbană”?! Maidan, blocuri şi intersecţii aglomerate pe tot traseul dorit de Primărie