Imaginile care fac înconjurul lumii. Pachet cu ulei, hrişcă şi zahăr pentru un soldat infirm de pe frontul din Ucraina

Vladimir Putin a promis mii de euro pentru familiile soldaţilor morţi pe frontul din Ucraina, dar cei care se întorc mutilaţi primesc un pachet care arată criza economică ascunsă de Rusia.

05 mai 2022, 20:57
Imaginile care fac înconjurul lumii. Pachet cu ulei, hrişcă şi zahăr pentru un soldat infirm de pe frontul din Ucraina

Război în Ucraina. În armata rusă, viața unui soldat individual nu a fost prețuită niciodată. Un citat atribuit lui Stalin, „moartea unui milion de oameni este o statistică”, pare la fel de actual și acum. Groznîi TV, televiziune de stat, a difuzat imagini cu ajutoare pe care autoritățile cecene le-au dat familiilor soldaților care au murit pe frontul din Ucraina. Se pot observa un sac de cartofi, unul de ceapă, unul de orez și o sticlă de ulei.

Soţia lui Zelenski nu are milă pentru ruşi: „De două luni fiii lor sunt ucişi în Ucraina. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”
Alimentele au fost date de fundația numită după tatăl lui Ramzan Kadîrov. Dar nu toate familiile cecene au primit cartofi ca răsplată pentru fiul sau tatăl lor mort. Alții au primit plicuri cu bani, tot de la fundația Kadîrov. 100 de mii de ruble! Adică undeva între 600 și 1.000 de euro, în funcție de cursul de schimb. Familiile au trebuit să stea în fața camerelor video și să primească plicurile.

Militarul din imagine a participat în „Operațiunea Specială”. Statul îi este recunoscător. Pentru jertfa lui, a primit un litru de ulei, unul de zahăr, o conservă și un kilogram de hrișcă. Și, bineînțeles, cel mai important, o foiță cu numele partidului lui Putin. Acest soldat nu va mai merge niciodată. Rusia nu are tehnologia necesară pentru protezarea de bună calitate.

Vladimir Putin a anunțat în martie că guvernul va recompensa familia fiecărui soldat mort în Ucraina cu 7 milioane de ruble (circa 58.000 de euro astăzi – n.red.) El a susținut că au fost atinse obiectivele de până acum ale ”operațiunii speciale” – așa cum denumește Rusia războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei.

Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Buriaţii au refuzat operaţiunile de pe front, în vreme ce soldaţii lui Kadîrov îşi iau prada şi încearcă să se retragă de pe câmpul de luptă, după cum a precizat serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

 

Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Schimb de focuri între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi