Soţia lui Zelenski nu are milă pentru ruşi: „De două luni fiii lor sunt ucişi în Ucraina. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, spune că ea şi soţul ei nu s-au mai văzut de peste o lună şi că locuieşte separat împreună cu copiii, ca măsură de protecţie, în timp ce Volodimir Zelenski a rămas la palatul prezidenţial din Kiev.

05 mai 2022, 17:29
Soţia lui Zelenski nu are milă pentru ruşi: „De două luni fiii lor sunt ucişi în Ucraina. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”

Olena a fost întrebată dacă soțul său s-a schimbat în ultimele aproape trei luni. Fără să stea pe gânduri, ea a explicat că Volodimir Zelenski are aceleași calități dintotdeauna, însă acum au fost observate de publicul larg.

„Am ştiut întotdeauna că e un om de încredere şi un sprijin pentru mine. A devenit apoi un tată minunat şi sprijinul pentru familia noastră. Acum demonstrează aceleaşi calităţi. Nu s-a schimbat. Dar acum şi oamenii văd în el ceea ce am văzut eu întotdeauna”, a spus Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a mai declarat că războiul nu trebuie să devină „ceva obişnuit”, iar cetăţenii care şi-au pierdut viaţa în timpul acestei invazii brutale nu trebuie să fie doar nişte cifre într-o statistică.

„Cel mai important lucru pentru Ucraina astăzi este ca lumea să ne audă şi să ne vadă. Războiul nu trebuie să devină ceva normal, iar victimele lui nu trebuie să devină statistici. Nu vă obişnuiţi cu suferinţa noastră!”, a spus ea.

Citeşte şi: SUA a ajutat Ucraina să ucidă 12 generali ruşi. Dezvăluirea care va declanşa furia la Kremlin

Olena Zelenska a mai vorbit și despre milioanele de ucraineni care au fugit din calea războiului. Aproximativ 3 milioane de oameni au ajuns în Polonia, iar aproape un milion au intrat în România. Prima Doamnă a Ucrainei susține că și-ar dori să îi poată îmbrățișa pe fiecare dintre ei.

„Aș vrea să îi pot îmbrățișa pe fiecare dintre ei. Este ușor de imaginat drumul dificil prin care au trecut, fugind din subsolurile sau buncărele din Mariupol, din bombardamentele din Harkov, din regiunea ocupată a Kievului și chiar din Lviv sau Odesa, care erau de asemenea sub tirul rachetelor rusești”, a mai spus ea, potrivit Viva.

Referitor la familiile rușilor uciși în Ucraina, Olena Zelenski nu a oferit prea multe declarații.

„În timpul acestor două luni, în timp ce fiii lor sunt uciși în Ucraina ca niște criminali și ocupanți, au avut timp să își definească poziția. Din moment ce nu există o astfel de declarație – dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă aici – atunci nu am ce să le spun”, a spus ea.

Citeşte şi: Hrană contra civili, rezistenţa ucrainenilor la Azovstal intră într-o nouă fază. Detaşamentul Azov le cere ruşilor o tonă de mâncare în schimbul eliberării a 15 oameni