Imaginile cu o fetiţă care se luptă cu noroiul pentru a ajunge la şcoală au devenit virale! "Doamne fereşte să ne trebuiască o salvare"

Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020 10:19 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 10:19 // Sursa: romaniatv.net

Copiii dintr-un sat din județul Cluj merg prin noroi până la școală. În cazul în care vreun localnic se îmbolnăvește, ambulanța nu ajunge până la el. Nu intră în sat nici pompierii, nici vreo mașină de gunoi. Aflat în funcție de 16 ani, primarul a refuzat să răspundă întrebărilor echipei Digi24, deoarece aceasta nu-și făcuse programare.

Încălțată cu cizme de gumă și cu ghetele în mâini Cristina pornește în fiecare zi spre școală. La ora șase și jumătate pleacă de acasă, pe jos. Într-o postare puplicată pe contul personal de Facebook al mamei Cristinei, aceasta a arătat cum este drumul copilului ei în fiecare zi: "Asta-i drumul nostru de fiecare zi, cu fetița la școală. În fiecare zi, când plouă când ninge, tot așa în situația asta suntem. De-abia ne tragem piciorele după noi de noroi".

 

Înotând practic cu pantofii prin noroi. Așa circulă familile din satul Berchieșu, comuna Frata. Doar tractoarele pot circula pe un asemenea drum. Ironia face că drumul paralel care duce la cabana unor prieteni de-ai primarului a putut fi asfaltat. "El cunoaște foarte bine situația. De 16 ani, de la primul mandat atunci ne-a promis că ne face drumul și nici până astăzi nu am mai văzut drum", adaugă Ana Chirilă.

Disperarea mamei a făcut ca de o săptămână, mașina școlii să vină până jos în sat. Așadar, cei 2 kilometri și jumătate, o oră de mers pe jos, s-au transformat într-unul. Însă tot prin același noroi. "Pe domnul primar nu-l doare capul. În toată primăvara l-am chemat să curețe drumul că nu mai putem ieși. Nu putem intra cu niciun mijloc de transport. Doamne feri să ne trebuiască salvarea, aici murim", spune mama.

Ca o ironie, primarul îi obligă pe localnicii din Berchieșu să achite taxă pe gunoi. Deși nu vine nimeni să-l ridice.

"De fiecare dată i-am zis la primar. Când mergeam să plătim impozitul sau când îl găseam aici pe drum. Promitea, zicea: când se face bugetul", a declarat Irina Chiș, o localnică. 

Același răspuns l-a primit și echipa Digi24. Dar nu într-un mod cordial.  "Deci vorbiți cu noi? Nu. De ce? Pentru că nu vreau."

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cluj drum pana la scoala noroi primar şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H