Imaginile de la atacul şocant în Capitală. Maşina unei tinere a fost incendiată în stil mafiot. Atacatorul a fost reţinut de poliţişti

Un tânăr de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti, după ce ar fi incendiat maşina unei tinere, focul ajungând la alte două autoturisme. Individul a fost prins la o lună de la incident şi este suspectat de distrugere, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Capitalei, vineri dimineaţa.

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 08:40
Imaginile de la atacul şocant în Capitală. Maşina unei tinere a fost incendiată în stil mafiot. Atacatorul a fost reţinut de poliţişti

La data de 20.02.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Sectia 15 Poliție au reținut un bărbat de 29 de ani, din București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Cercetările au fost declanșate în noaptea de 27 ianuarie, când la ora 03.50, prin apel 112, a fost sesizat un incendiu la un autoturism, incendiu care s-a extins la alte două mașini parcate, toate fiind distruse în totalitate. Deși inițial, a existat ipoteza unui scurt circuit, polițiștii au avut anumite indicii că incendiul ar fi putut fi  provocat în mod intenționat, astfel ca s-a insistat în strângerea de probe în vederea aflării adevărului.

Astfel, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, polițiștii  au administrat un întreg probatoriu care a condus la presupunerea rezonabilă  că incendiul ar fost  provocat, în mod intenționat, de către un bărbat de 29 de ani, cunoscut al persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuare de Secția 15 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu   bărbatul în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie„, anunţă Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt desfăşurate în continuare de Secţia 15 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.