Imaginile momentului! Aşa arată un târg în plină pandemie de COVID, în una dintre cele mai afectate ţări din lume

Pandemia începe încet-încet să dispară în India, cel puţin asta arată cifrele oficiale. Cu toate acestea, specialiştii au transmis că e doar o chestiune de timp până când ţara va ajunge din nou în situaţia de a nu reuşi să controleze creşterile catastrofale.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 21:28
Imaginile momentului! Aşa arată un târg în plină pandemie de COVID, în una dintre cele mai afectate ţări din lume

Populaţia nu pare să fi înţeles şi acest aspect, astfel că ignoră complet regulile de distanţare socială sau de purtare a măştii de protecţie.

O serie de imagini surprinse într-un târg din India confirmă nepăsarea oamenilor faţă de riscul de infectare cu COVID-19.

India a raportat mai puţin de jumătate din cazurile de coronavirus înregistrate în urmă cu două luni. Media a scăzut la circa 46.000 de infectări zilnice în ultima săptămână.

Medicii spun că populaţia s-a relaxat prea mult odată cu scăderea cazurilor. „Oamenii spun: «Ce naiba, trebuie să învățăm să trăim cu el. Dumnezeu știe cât va dura». Oamenii fac petreceri de parcă nu ar exista mâine. Deci, dacă faci astfel de lucruri, trebuie să sufer”, a declarat doctorul Naresh Trehan, cardiolog și șeful lanțului de spitale din Medanta.

Totuşi, India e a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul de infectări. Bilanţul total arată 8.684.039 de cazuri de coronavirus, 128.164 de decese. Până acum s-au vindecat 8.064.548 de pacienţi.