IMAGINILE ZILEI. Dan Barna şi-a golit biroul şi a părăsit Guvernul: a luat mingea din terenul lui Cîţu

Coaliţia de guvernare a ajuns la final. După remanierea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei, ameninţările USR PLUS cu dărâmarea guvernului prin depunerea unei moţiuni de cenzură alături de AUR şi PSD şi demisiile de onoare cerute de premierul Florin Cîţu, gestul lui Dan Barna indică sfârşitul coaliţiei de guvernare.

03 sept. 2021, 15:22
IMAGINILE ZILEI. Dan Barna şi-a golit biroul şi a părăsit Guvernul: a luat mingea din terenul lui Cîţu

Vicepremierul Dan Barna a mers vineri la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile persoanale din biroul de la Guvern. Jurnaliştii România TV au surprins imagini cu plecarea liderului USR PLUS de la Palatul Victoria.

Barna avea cu el o geantă, iar alături de el au urcat în maşină două tinere, cel mai probabil consiliere, una dintre ele având în mână şi o minge de fotbal cu sigla Euro 2020.

Citeşte şi: USR PLUS a pregătit moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu. Moşteanu: Am trimis o propunere de text către George Simion

Gestul lui dan Barna vine în contextul în care Florin Cîţu le-a cerut demisia de onoare miniştrilor USR PLUS, pentru că au ajuns să negocieze căderea propriului guvern cu PSD, partid împotriva căruia PNL și USR-PLUS au luptat în perioada de opoziție.

„Astazi in BPN a fost dat un vot pentru sprijinirea în continuare a premierului Florin Cîţu. Am vorbit despre prioritatile legislative pentru aceasta sesiune. Oricine ar spune că obiectivele de investitie nu sunt in programul de guvernare, minte. Cine nu vine in sedinta de guvern inseamna ca nu sustine programul de guvernare.

La ora 16: 00 avem o sedinta de guvern in care se va aproba planul Anghel Saligny, care este in programul de guvernare. Dezvoltarea Romaniei este o prioritate pentru aceasta coalitie.

Cred ca in Romania mai avem onoare. Atunci cand depui motiune de cenzură impotriva propriului guvern, trebuie să-ti dai demisia de onoare.

Niciodata PNL sau eu nu vom face compromisuri alaturi de PSD. Cine este langa PSD este cu Dragnea si Ciolacu”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa BPN.

Citeşte şi: Dacian Cioloş dă ultimatum: Singura soluție a PNL e să îl convingă pe Florin Cîțu să demisioneze până diseară